Драге татице стижу на јесен

М. А.

19. 05. 2019. у 15:41

После „Истина и лажи” ТВ Прва снима још једну серију по узору на популарну аргентинску теленовелу. Екипа домаћих сценариста прилагодиће откупљени сценарио српском менталитету и овдашњим друштвеним приликама

Драге татице стижу на јесен

Фото промо

ВЕРНИ гледаоци „Истина и лажи” (радним данима од 21.00 на ТВ Прва) за месец дана (21. јуна) опростиће се од Марине, Николе, Павла, Татјане, Јоце, Радета и осталих омиљених ликова из домаће хит сапунице. После скоро три године и 332 епизоде пожелеће им збогом, али њихово место на нашим малим екранима неће дуго остати упражњено.

Чим прође лето, Прва ће нам на јесен послужити нову ТВ посластицу - српски римејк популарне аргентинске комичне теленовеле Sres. Papis "Драге татице" из 2014. године. Баш као што је то био случај са „Истинама и лажима”, које су, такође, урађене по веома гледаној латиноамеричкој сапуници Graduados, екипа домаћих сценариста прилагодиће откупљени сценарио српском менталитету и овдашњим друштвеним приликама. А све са циљем да их поново омађија и веже за екран током више од 180 епизода.

Урађена по ауторском тексту Марсела и Селисије Гуерти, Пабла Јуновича и Памеле Рементерији, теленовела у први план ставља четворицу модерних очева и најбољих пријатеља, али кроз призму родитељства. Ову сложну и веселу мушку дружину повезала су управо њихова деца, коју свакодневно чекају испред вртића. Размена искустава о родитељству и о томе како бити бољи отац, учиниће да четворица мушкараца пронађу заједнички језик, подржавају једни друге и постану нераздвојни.

- Прва ТВ спрема амбициозне планове за предстојећу сезону, међу којима су и нове серије - каже за „ТВ новости” пи-ар менаџерка тог канала Слађана Пауновић. - Познати смо по квалитетном и изузетно гледаном играном програму, а од јесени овај сегмент биће обогаћен, не само лиценцним него и оригиналним домаћим серијама, на велику радост наших гледалаца.

После великог успеха који је остварила у родној Аргентини, са просечном гледаношћу од чак 32 одсто, серија „Драге татице” доживела је мексички, чилеански и перуански римејк. И свуда је публика одлично прихватила. То је охрабрило продуценте из других земаља, па је недавно продукцијска кућа Телефе, која стоји иза овог пројекта, обелоданила да ће „Татице” добити још 13 верзија! Осим Србије, право на снимање откупиле су Република Чешка, Словенија, Румунија, Бугарска, Немачка, Украјина, Мађарска и неколико држава Блиског истока.

ПРИЧА ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ

ТЕЛЕНОВЕЛА „Драге татице” урађена је тако да може да је прати цела породица, па су је зато подржали стручњаци из области психологије и удружење самохраних очева у Аргентини. Осим добре забаве коју пружа из епизоду у епизоду, серија има и едукативни карактер. Опомиње родитеље да децу не називају погрдним именима, подсећа на право малишана и адолесцената на идентитет и приватност. Указује и на одговорност одраслих у смислу понашања, будући да се деца често угледају на родитеље, и апелује да се њиховим проблемима приступа озбиљно, баш као и проблемима зрелих људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације