ПЕСМА Евровизије, највеће европско музичко такмичење, добило је вечерас, током другог полуфинала, преостале финалисте. У завршници избора за најбољу песму Европе, после избора друге полуфиналне вечери, наступиће представници Северне Македоније, Холандије, Албаније, Шведске, Русије, Азербејџана, Данске, Норвешке, Швајцарске и Малте.

На другој полуфиналној вечери наступили су представници Јерменије, Ирске, Молдавије, Швајцарске, Летоније, Румуније, Данске, Шведске, Аустрије, Хрватске, Малте, Литваније, Русије, Албаније, Норвешке, Холандије, Северне Македоније и Азербејџана.

Победници из земаља чији су се представници вечерас борили за наставак такмичења продружиће се онима који су освојили наставак прве полуфиналне вечери. У соботу вче са њима ће да наступе и представници Немачке, Италије и Велике Британије, то јест чланица Велике петорке који се аутоматски пласирају у финале Евросонга.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Nevena i "Kruna" u finalu 64. Evrosonga (FOTO/VIDEO)

NEVENA BOŽOVIĆ ODUŠEVILA SVE NASTUPOM: Bez treme do finala "Evrosonga"

Madona potpisala ugovor o nastupu u finalu „Evrosonga“

21:03 - ПОЧЕЛО ДРУГО ПОЛУФИНАЛЕ

Спектакл у Тел Авиву је почео! Уз подсећање на финалисте из првог полуфинала четири члана водитељског тима пожелела су добродошлицу на вечерашњу забаву.

21:14 - ЈЕРМЕНИЈА ПРОБИЛА ЛЕД

Такмичење за улазак у првих 10 и место у финалу отвара Јерменија. Сигурно је да Србук неће изаћи из хале „Експо“ без борбе иако се песма коју пева зове Walking Out.
21:18 - ИРКИЊА ПЕВА БИВШЕМ, А МОЛДАВКА ПОРУЧУЈЕ ОСТАНИ

Представница Ирске Сара Мактернан открива да има благу опсесију бившим дечком који живи у кући са бројем 22.Молдавка Ана Одобеску некоме поручује да Остане (Stay), али нема сумње да би и она желела да остане још мало у Тел Авиву.


21:24 - СА ПЕСМОМ "ОНА ГА ИМА" ШВАЈЦАРСКА И ЛУКА ЖЕЛЕ У ФИНАЛЕ

Из Швајцарске стиже Лука који провокативном нумером модерног звука She Got Me покушава да се домогне финала „Евросонга“.Боје Летоније брани бенд „Карусел“ који се представља стиховима о мрачној ноћи у којој неко трага за љубављу.


21:30 - БАЛАДОМ СВОЈ ПУТ ФИНАЛЕ ТРАЖИ И ЕСТЕР

Кец из рукава румунске представнице је такође љубавна песма. Естер је изгледа партнер оставио у недељу (On Sunday).Данкиња Леонора је уверена да је Љубав заувек и за свакога.


21:41 - ШВЕДСКИ ПРЕДСТАВНИК ПИТА СЕ "ДА ЛИ ЈЕ КАСНО"

Џон који долази из Шведске није баш сигуран и пита се Да ли је касно за љубав (Too Late For Love).Пред евровизијску публику плавокоса Пенда из Аустрије донела је причу о ограничењима Limits.


21:55 - ХРВАТСКИ ПРЕДСТАВНИК “НЕ ОДУСТАЈЕ ОД СНА”

Представник Хрватске тврди да од Сна (The Dream) неће одустати, али да ли ће публика и жири остварити Роков сан да прође у финале?


Који Камелеон може да зада муке сазнајемо од представнице Малте Микеле.


22:04 - ЛИТВАНАЦ "ТРЧИ СА ЛАВОВИМА"

Литванац Јуриј саветује нам да ослободимо своја осећања и да Трчимо са лавовима (Run With the Lions).


22:12 - "ВРИСАК" И СЕРГЕЈ ИЗ РУСИЈЕ

Сергеј Лазарев из Русије каже да сузе нису тихе већ да вриште (Scream).О сузама пева и албанска представница Јонида Малићи у нумери Повратак земљи.


22:18 - У БОРБИ ЗА ФИНАЛЕ НОРВЕЖАНИ ИГРАЈУ СА ВИЛАМА

Чланови норвешке супергрупе „Кеино“ на евровизијској сцени признају да играју са вилама и да виде Дух на небу (Spirit in the Sky).


Љубав је игра у којој сви губимо, поручује Холанђанин Данкан Лоренс који ово стање пореди са аркадним играма.22:22 - СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПО ПРВИ ПУТ НАСТУПА

Тамара Тодевска је Поносна, а биће још више уколико Северну Македонију уведе вечерас у финале „Евросонга“.


Последњи на дијамантској бини хале „Експо“ је Азербејџанац Чингиз коме је Истина (Truth) веома важна.

22:34 - ПОСЛЕ АЗЕРБЕЈЏАНЦА УСЛЕДИЛО ГЛАСАЊЕ

Последњи на дијамантској бини хале „Експо“ био је Азербејџанац Чингиз коме је Истина (Truth) веома важна.Затим је уследило гласање, а гледаоци из 18 земаља које се вечерас такмиче за пролазак у финале „Евросонга", као и из Немачке, Италије и Велике Британије могли су да се боре да њихови фаворити на евровизијској сцени буду и у суботу.

22:56 - НАСТУП "ШАЛВЕ" И КРАЈ ГЛАСАЊА

Гласање је завршено! Линије су затворене.Претхоидно је током гласања у ревијалном делу наступио „Шалва“, у Израелу веома популаран састав који чини осам музичара са инвалидитетом. Извели су нумеру A Million Dreams.

23:16 - ПРОЧИТАНА ДРУГА ГРУПА ФИНАЛИСТА

Такмичење настављају представници Северне Македоније, Холандије, Албаније, Шведске, Русије, Азербејџана, Данске, Норвешке, Швајцарске и Малте.