Легендарна рок група Ганс Н ''Роузис поднела је тужбу против пиваре у Колораду због повреде заштитног знака те групе, а с обзиром да пивара једну врсту пива продаје под називом Ганс Н ''Розе.

Бенд тврди да је Оскар Блуз из Канарчи крафт бруинг фирме почео да продаје то пиво још 2018. године без одобрења бенда, пренео је CNN.

Прочитајте још: Публика извиждала "Ганс енд роузис" у Мелбурну: Помешали градове

Продавана је и друга роба, као што су шешири, мајице, чаше, налепнице, дугмад и бандани са логом Гунс ''Н'' Росе, наводи бенд.

У августу прошле године пивница је покушала да региструје лого, али је повукла пријаву када је адвокат фронтмена групе Аксела Роуза и осталих чланова бенда устврдио да је лого "збуњујуће сличан" логоу групе Ганс Н ''Роузис.

Иако је замољен да престане да продаје пиво, Оскар Блуз је рекао да ће наставити продају до марта 2020. године, наводи се у судским списима.

Прочитајте још: Ганси објављују нови албум

Бенд је због тога, како се наводи у тужби, претрпео и наставља да трпи, а вероватно ће и наставити да има трпи штету у вези са злоупотребом заштитног знака, заштићеног имена, пословном репутацијом и добром вољом.

"То је зато што људи мисле да је бренд пива некако повезан са нама", тврде чланови бенда.

Твит са званичног са налога пиваре из новембра 2018. године, иначе, описује пиво названо по чувеном бенду као "лепљиве пецкаве крушке и цветне хибискусе са суптилним укусом хмеља".