Стефан Радоњић: Аница је крива што сам глумац

М. ЈУНГИЋ

понедељак, 15. 04. 2019. у 13:50

Стефан Радоњић: Аница је крива што сам глумац

Фото З. Јовановић

Млади глумац о подршци у професији, улогама и серији "Истине и лажи"

ЊЕГОВ дар за глуму није могао да остане непримећен, будући да су га врло рано уочили неки од наших врхунских уметника. Мада су родитељи Стефана Радоњића желели да њихов син упише права или економију, њега је све више привлачила глума. А онда је, открива Стефан, за "Новости", прсте умешала и прва комшиница и кућни пријатељ, глумица Аница Добра.

- Пре девет година гледала ме је у серији "Приђи ближе" и рекла ми да пробам да упишем ФДУ, на шта су моји родитељи одговорили: "Ако ти то кажеш, бићеш крива за све што се деси" - кроз осмех се присећа Радоњић, истичући да је и од Горице Поповић још на снимању добио исти савет: - Затим је мој отац срео Драгана Николића и Бору Тодоровића и пожалио им се. Гага је позвао Горицу да пита какав сам, а она ме је похвалила. Бора је рекао да мора да ме упозна и дошао право код нас кући. Родитељи су помислили да ће рећи да глума није за мене јер се његов син тиме бави, али он ме је подржао.

* Фронтмен бенда Џери, кога играте у серији "Истине и лажи", допада се гледаоцима. Како сте градили његов лик?

- Мада је Џери певач, ја нисам, али волим да певам, само не знам да ли људи воле да ме слушају. Нисам гледао оригиналну аргентинску серију "Матуранти", јер нисам желео да имам предубеђење о Џерију, већ сам ту улогу, у договору са редитељем, градио онако како сам мислио да треба.

* Шта ће се дешавати у наредним епизодама?

- Арса и Џери отварају "хаб", имају лову, Џери се чак задужио код Луке Борђошког, који није наиван, а Џери јесте, па му верује. Али појављује се нова девојка Ања која би требало да има неке везе са Џеријем, коме Арса углавном "скида" девојке.

* Симпатије многих освојили сте улогом у филму и серији "Бићемо прваци света", Дарка Бајића, као и у "Синђелићима" и "Убицама мог оца" у којој играте Игора, портпарола полиције.

ОПАСНЕ СЦЕНЕ У НАСТАВКУ "Сенки над Балканом", Стефан игра Мољца, члана Калуђерове екипе. - Он је десна рука новог лика који се зове Верига (Игор Ђорђевић). Има сцена у којима пуцамо, бацамо бакље и палимо куће, тако да су ми се на једној руци спржиле длаке, али је забавно. Бјела је перфекциониста и професионалац коме се дивим - каже Радоњић.

- Потрудио сам се да не буде одмах јасно шта се с њим дешава. Редитељ и сценаристи не дозвољавају глумцима да знају све шта њихов лик ради, што ми помаже да сваки моменат на сцени буде жив и тачан, јер не знам крај, па играм управо тај тренутак.

* Постоји ли улога коју прижељкујете?

- Има их више. Волим класике, обожавам Шекспира, Чехова, прижељкујем улогу из Стриндберговог романа "Отац", али за то су ми потребне године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Учио сам од Боре Тодоровића

* Где могу да вас гледају љубитељи театра?

- У представама у БДП-у: "Расло ми је бадам дрво" по тексту Живојина Жике Павловића, у режији Милене Павловић, "Кад су цветале тикве", у мом мастер раду "Случај рупа", комедији по текстовима Ежена Јонеска, као и у "Не оклевај - импровизуј" у којој играмо све што нам публика зада. У "Бајци о позоришту" имам позитивну трему, јер једва чекам да изађем на сцену Звездара театра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације