ЈЕДИНА Српкиња којој је пошло за руком да заведе тајног агента Џејмса Бонда, глумица Нађа Реџин, која је уз Шона Конерија играла у филмовима "Из Русије са љубављу" и "Голдфингер", преминула је у 87. години.

Нађа је рођена 2. децембра 1931. у Нишу као Надежда Подереџин, дипломирала је на Академији драмских уметности у Београду, а глумачку каријеру је започела као студент. Испрва је играла у нискобуџетним југословенским и немачким филмовима, пре него што се педесетих са супругом преселила у Енглеску, где је добила улоге у два 007 остварења, иако није говорила енглески језик. На великом платну дебитовала је 1963. у филму "Из Русије са љубављу", као љубавница Керима Беја, сарадника Џејмса Бонда и шефа станице М16 у Турској. Нађа је 1964. играла Бониту, трбушну плесачицу у ноћном клубу "Ел скорпио" у Мексику, која Бонду поставља замку.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Како је Бонд постао 007


На почетку филма он је прати у купатило и њих двоје почињу страсно да се љубе, али њој засмета његов пиштољ. Бонд га оставља и наставља да љуби Бониту, пре него што их прекине наоружани нападач. Касније се открива да Бонита ради за господина Рамиреза, кријумчара хероина. Говорећи о улози Боните, Нађа је за магазин "007" својевремено рекла:

- Нисам имала часове плеса, али ми је једна дама показала како да користим кастањете. Имала сам предиван костим. Изашла сам из каде, пољубили смо се, Конери ме је онда одгурнуо и то је било то! Мени је све било забавно, нисам то схватала озбиљно. Искрено, била сам постиђена када су ми наденули титулу "Бондова цица", јер су у питању биле споредне улоге.

Након 007 филмова, Нађа је почела да глуми у неколико британских ТВ емисија, међу којима су "Шоу Бенија Хила" и "Осветници". Током седамдесетих је читала и одабирала филмске сценарије за продукцијске компаније, а осамдесетих је са сестром основала издавачку кућу и провела већи део живота пишући.

Голдфингер“ YouTube