„Синђелићи“: Лила неће умрети!

М. Бобинац

06. 04. 2019. у 15:46

"ТВ Новости" у посети екипи популарне серије "Синђелићи", која завршава снимање пете сезоне. У новом циклусу дешава се велика промена, која би могла да означи растанак са оригиналном причом "Серанових"

„Синђелићи“: Лила неће умрети!

Фото В. Данилов

МНОГО шале, комике, необичних ситуација, младалачких проблема и неочекиваних лудорија ликова "у годинама" садржаће најновија пета сезона серије "Синђелићи" (репризу старих епизода гледамо викендом у 19.15 на Првој). Месецима је позната екипа глумаца, на челу са редитељима Катарином Живановић, Владом Петровићем и Миланом Тодоровићем, вредно припремала нових 70 епизода у продукцији "Емоушна". Приказивање је планирано за септембар на ТВ Прва, а док симпатична породична прича, настала по узору на легендарне "Серанове", не угледа светлост дана - у "ТВ новостима" откријте детаље о српској верзији популарне шпанске серије.

Наша екипа је завирила иза кулиса и проверила каква атмосфера влада на снимању - одлична, верујте нам на реч! Мада оно траје од раног јутра до касне вечери, тим састављен од младих људи ствара "Синђелиће" са много елана и позитивне енергије. А све са циљем да се публика забави и насмеје. У петом циклусу дешава се велика промена, која би могла да означи растанак од "Серанових". У домаћој верзији неће бити Лилине трагичне смрти (у оригиналу је то Лусија), па ће даљи ток приче бити измењен.

- Задржавањем њеног лика и највернији обожаваоци биће изненађени даљим заплетом и крајем. Предстојећа сезона донеће узбудљив, неочекиван завршетак и отвориће нове односе и ситуације за наставак серије - открива главна редитељка Катарина Живановић. - "Синђелићи" ће се и убудуће бавити породичним и љубавним заврзламама, проблемима родитеља, бака, тинејџера и основаца.

Када смо закуцали на врата просторије у Дечанској улици у Београду, где су се бележили кадрови, први глумац који нас је поздравио срдачним осмехом и пријатељским стиском руке био је Горан Радаковић. Он у серији тумачи Федора, односно српског Фитија. Као представник старије генерације одлично се уклопио са омладинцима јер, иако је превалио педесету, остао је дете у души.

- Верујем да је увек могуће савладати проблем и извући се из сваке ситуације, баш као што то сматра Федор. Са овим ликом ме повезује исти поглед на живот, који није претерано озбиљан и трагичан. Са ведрије стране гледам на ствари и помало сам будаласт као и он - прича нам Радаковић и додаје: - Цела екипа на снимању функционише као породица. На време смо схватили да је боље да живимо у љубави, а не у мржњи.


Лука Рацо и Горан Радаковић

Глумца Луку Раца, у серији Федоровог сина Ристу, Радаковић је, каже, свих ових година гледао како расте и од момчића постаје успешан младић, па су промене у односу двојице јунака неминовне. А колико је Лука шармантан, лично смо се уверили. Зато нас не чуди што девојчице "падају" на њега.

- У серији ми Риста каже: "Тата, ти си се развео", а ја одговарам: "Нисам се ја, сине, развео. Мене је жена оставила" - каже Радаковић. - Зато смо упућени један на другог и наша љубав не јењава. Заједно пролазимо кроз разна искушења, а некад нам се допадну исте жене. И тада ме син увек "прешиша"!

Сценаристкиња Вида Басара потрудила се да напише симпатичне дијалоге како би глумци што боље дочарали баналне ситуације у којима се налазе, а нови члан тима "Синђелића" је и Раде Владић, директор фотографије.

САРА ЈО СПЕЦИЈАЛНА ГОШЋА

ЧУВЕНА глумица и комичарка Сека Саблић као нова тетка уноси низ комичних момената у серију, чији су носиоци Воја Брајовић, Бранка Пујић, Борис Комненић... Ристина и Касијина (Драгана Мићаловић) екипа постаје јача за два нова члана - Виктора и Милицу, а њих тумаче Владимир Ковачевић и Марина Ћосић. Такође, на делу ћемо видети и Весну Чипчић. Специјална гошћа у неколико епизода биће млада певачица Сара Јовановић, као и један познати јутјубер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације