Милица Павловић: Мој карактер је моје најснажније оружје!

Дејан Ћирић

среда, 03. 04. 2019. у 20:00

Милица Павловић: Мој карактер је моје најснажније оружје!

Милица Павловић Фото Душан Петровић

Најважније у животу је доћи до тога да добро познајеш себе, да знаш шта те чини срећним, а шта ти не прија и не желиш. Ја сам доста радила на себи, много сам се преиспитивала у животу и мислим да сам схватила шта је, за мене, најбитније

МИЛИЦА Павловић није само лепо лице и исти такав глас, иако је, готово, од самог старта своје каријере била изложена управо таквим предрасудама, којима је још више допринео провокативан имиџ фаталне жене, која је популарност стекла на високим потпетицама заводљивости, добро упаковане у песме које су је повеле путем једне од најатрактивнијих узданица Гранд империје.

Многи су веровали да је то све. Међутим, Милица одлично зна како се игра игра коју игра и врло вешто је игра. Јер, када згасне бљесак пуног сјаја естрадне гламурозне провокације, у њеном случају, не остаје празнина, већ нешто за шта се она труди да остане заувек. А пред тим ваља застати, саслушати, схватити.

Сурови професионализам јесте пут њене каријере, али је пут њеног живота нешто сасвим друго, што открива прича која је пред вама.

* Шта је у вашем животу и вашем срцу заувек?

У мом срцу су, на првом месту, моји бака и дека, уз које сам одрасла, који су ме васпитали и усадили ми најбитније вредности које један човек мора да има. Уз њих, у мом срцу се налазе моји пријатељи и драги људи. Веома сам везана за све људе који су ми постали блиски, јер спадам у ред неповерљивих особа и кад једном неком отворим врата свог живота, он остаје заувек ту.

* За коју своју песму желите да остане заувек, јер вас у потпуности описује?

Лагала бих када бих рекла да немам жељу да моје песме трају заувек, јер сам, управо због тога, максимално посвећена и концентрисана на своју каријеру и последњи атом снаге улажем у песме, спотове, наступе. Из поменутог разлога не могу да издвојим само једну, али сам сигурна да је публика много мојих песама озбиљно заволела и да оне неће имати рок трајања. Неке су ми посебно драге, јер сам их снимила на почетку каријере, друге волим зато што носе посебне емоције, а свакако да има и оних које ми подижу расположење и енергију.

* Кренули сте ни од чега и остварили велики успех. Шта издвајате као најважније искуство које сте, до сада, стекли, а шта је, ипак, морало да се жртвује?

Прва тајна успеха је вера у себе, мислим да је то неопходан почетак. Ја сам дошла из Буниброда са јасним циљем - да направим каријеру. Тада ништа о овом послу нисам знала, осим да ја то желим. Како је кренуло такмичење “Звезде Гранда”, а онда, песма по песма, суочавала сам се са разним ситуацијама, учила и откривала део по део овог посла, упијала, усвајала, вежбала. Када погледам уназад, много тога сам морала да жртвујем, али ипак бих у први план ставила то што сам била спремна да радим на себи. Не мислим да сам најпаметнија и на свом путу сам увек препознавала људе који неке ствари знају далеко боље од мене, па сам умела да их слушам и да усвајам њихово знање. Свим младим људима бих рекла да је најбитније да верују у своје снове и да не чекају да им се то само од себе догоди, већ да подврну рукаве и крену да раде. Свакако, жртве које морају да поднесу нису нимало лаке, али нема успеха без муке, труда и рада.

* Чему су вас научила оспоравања на која сте наишли на почетку каријере, а шта је био ваш мотив да увек идете напред?

Ја сам дупла Лавица и нема ничег горег од тога да једној таквој особи кажете да нешто не може, јер онда, код мене проради инат и озбиљна жеља да покажем да могу и више од тога. Многа оспоравања и негативне критике су, заправо, позитивно утицале на мене, јер сам, сваки пут, желела да будем боља у свему што радим. Зато сам толико посвећена послу. Никада ми није било тешко да спавам по неколико сати дневно, да стигнем да учим и полажем испите на факултету, да идем на часове певања, да вежбам кореографије, гостујем у емисијама, а онда, да одем на наступ. Понекад ми је невероватно шта све успем да урадим у току једног дана, али мој мотив у животу јесте да данас будем боља него јуче и свесна сам да се то постиже само константним радом и залагањем.

Фото Душан Петровић

* Зна се да је естрада немилосрдна арена. Које је ваше најснажније оружје?

Мој карактер! Мене апсолутно ништа не може да сломи, доведе у ситуацију да сумњам у себе и своје одлуке, као ни да ме демотивише. Изузетно поштујем туђа мишљења, каријере, залагања, али највише верујем себи и концентрисана сам само на оно што желим да постигнем. То је моје кључно оружје. Шта год да се деси и какве год намере да неко има, јер заиста има различитих људи, верујем да могу да решим сваки проблем, јер сам борбена и никада не одустајем.

* У чему се највише огледају та ваша истрајност и борба?

Често истичем свој карактер, који јесте моја снага. Али, у свему томе је најбитнији мој живот, одрастање, ствари које су ми се дешавале у животу. Бака и дека су ме од малих ногу васпитавали да будем борац, да преузимам одговорност и да за све постоји решење. Тако сам функционисала и у основној школи и тинејџерским данима. Увек сам била свесна да свет функционише узрочно-последично. Да ће ми сваки мој потез донети или нешто добро или нешто лоше, и да је најбитније да будем свесна тога.

* Правила шоу бизниса су, одувек, веома јасна. На која никада не пристајете, а по којим правилима играте ту игру? Својим или оним „прљавим”?

Увек играм само по својим правилима и до сада су ме, много пута, људи који ме окружују, добронамерно саветовали да бих око неких ствари требало да попустим, али карактер ми то не дозвољава. Веома сам тврдоглава, али моје одлуке проистичу из озбиљног рада, анализирања и планирања, тако да, увек слушам себе. Не спадам у групу људи која до циља долази “прљавим” средствима, јер ми је најбитније како се, на крају, ја осећам, а знам да не бих била задовољна када бих имала утисак да сам нешто добила и постигла захваљујући томе што сам играла “прљаво”. Волим да осетим укус победе, али само кад сам нешто остварила захваљујући сопственом труду, раду и залагању. Остало се, за мене, не рачуна.

* Да ли је важније бити звезда или доћи до оних звезда које вас чине срећном?

Најважније у животу је доћи до тога да добро познајеш себе, да знаш шта те чини срећним, а шта ти не прија и не желиш. Ја сам доста радила на себи, много сам се преиспитивала у животу и мислим да сам схватила шта је, за мене, најбитније. Свакако, моја каријера је остварење мојих снова и види се, по мом приступу послу, колико ми је битна, али бих на прво место, ипак, ставила своју породицу. За мене је то најбитнија ствар у животу.

* Свој успех мерите популарношћу или трајањем?

Имам дугорочне планове када је моја каријера у питању, и у складу са тим повлачим потезе. Мој актуелни албум “Заувек” се, тренутно, не уклапа у трендове и оно што је најактуелније када је наша музичка сцена у питању, чега сам била веома свесна, али знам зашто сам одлучила да, у овом моменту, снимим такве песме и зашто је то мени битно. Нисам неко ко се слепо води тренутком, већ крајњим циљем, који је, у мом случају, озбиљна каријера.

Фото Душан Петровић


* Јесте ли се, можда, у неком моменту, саплели о сопствену популарност и шта вам је донело такво искуство?

Не, готово сам сигурна да нисам. Популарност није утицала на мој карактер и личност, једино што је променила у мом животу јесте то да сам константно неиспавана и уморна. То је нешто што бих волела да променим, да мало више спавам и нађем времена за сопствени мир, одмор, предах. Све остало ми је кристално јасно, поставила сам ситуацију тако да сам свесна да је ово посао који од мене захтева потпуну посвећеност и да сви резултати долазе искључиво због мог рада, па, самим тим, то не може да ме поремети и погрешно утиче на мене.

* У свакој каријери, као и у животу, грешке су неминовне. Шта, у том смислу, замерате себи и јесте ли довољно објективни и реални по питању својих мана?

Умем да планем у тренутку. Веома сам енергична, па у неким ситуацијама реагујем бурно. Волела бих да коригујем тај део своје личности, већ неко време радим на томе. Често сама себи направим проблем због тога што немам стрпљења за неке ствари, али морам да разумем да нисмо сви исти. Нервира ме када видим да неко, са ким радим или се дружим, не може да испрати мој темпо, па ми је то окидач, али трудим се да променим то код себе.

* Ко се крије иза имиџа фаталне девојке коју гледамо у спотовима, на фотографијама и наступима? Да ли, суштински, веома емотивна особа?

Једна нормална и стабилна особа. Људи су, на почетку, имали много предрасуда о мени, али мислим да сам, током свих ових година, успела да им приближим свој карактер и да је публика схватила да сам борац, нормално васпитана девојка и да ме шоу бизнис није променио. Ја сам и даље она иста Милица каква сам била када сам први пут стала на сцену “Звезда Гранда”, само што, сада, имам озбиљне резултате иза себе. Све што сам тада рекла о себи, важи и данас. Дружим се са истим људима као и пре него што сам постала позната, суштински сам иста особа, једино су се околности око мене мењале. Кад сиђем са сцене, јесам неко ко је осетљив и емотиван, али сам научила да не дозволим свакоме да ме повреди. Верујем да је исправно то што сам одлучила да се публици представим у правом светлу, да им покажем оно што заиста јесам. То има своје предности и мане, али се ја тако осећам најбоље. Нисам кукавица, умем да се ухватим у коштац са проблемима и да их решим. Мој имиџ јасно осликава мој карактер и мислим да је најбитније да човек буде у складу са собом, тако да, шта год да се деси, спремна сам да то прихватим.

* Које сузе су вас највише пекле и због чега и да ли емотивне ломове делите са другима?

Ретко плачем, осим када ми је стварно свега преко главе. Било је и таквих момената, како у приватном животу, тако и у каријери. Најтеже су ми пале сузе због мојих најмилијих, јер сам на њих најслабија. У послу све може да се реши, тако да су те сузе, заправо, продукт моје немоћи да одмах решим нешто што ми представља проблем, али приватно сам другачија. Ту умем да будем рањива и осетљива. Имам мали круг пријатеља који ме одлично познају и немам проблем да са њима поделим све емоције које носим у себи, али, углавном, све што ме мучи прво морам да рационализујем сама, да схватим и прихватим, па сам, тек након тога, спремна да причам о томе. Не волим да живим у конфузији, зато ми је увек најбитније да знам зашто нешто осећам, због чега је то тако и како бих то могла да решим. Онда то поделим са најдражим људима.

Фото приватна архива

* На који начин чувате ведрину којом, готово увек, зрачите?

Волим људе, волим да се дружим, волим да упознајем различите карактере, али и радим на себи. Трудим се да будем задовољна собом, својим животом, свиме што ми се дешава, јер мислим да човек може да воли друге људе само онда када је задовољан собом. То не значи да мени у животу иде само онако како ја желим, већ сам научила да лоше ствари или нешто чиме нисам задовољна не утичу на мој однос према другима, да се то може решити и да је све само до мене. Зато је, за мене, сваки дан нова прилика да се деси нешто лепо, а кад се будите са жељом да се догоде лепе ствари, онда осмех и позитивна енергија долазе саме.

* Шта чини ваш живот далеко од сцене, медија, сензација, музике?

Мој живот је веома једноставан. Иако, на први поглед, можда, делујем као компликована особа, заправо је супротно од тога. Веома сам једноставна и волим обичне ствари. Уживам да се дружим са пријатељима, да заједно проводимо време, посећујемо ресторане или биоскопе и уживамо у ситницама.

* Да ли успевате да и срећа у вашем животу, или бар, тренуци среће, остану заувек?

Верујем да свако од нас зрачи баш онако како се осећа, а ја се осећам добро у својој кожи. За мене је живот једна велика борба у којој се трудим да будем фер према себи и другима, да моја савест буде чиста и да мирно спавам. И кад знаш да имаш ту одговорност, мислим да се, само по себи, намеће да будеш задовољан собом. Ја јесам задовољна, и зато имам толико снаге и воље да се борим за себе и своју срећу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)