БЕОГРАД - Државни ансамбл руских козака наступиће 19. априла у Центру ''Сава'', најавили су организатори, Дом омладине Београда и Центар ''Сава''.

Државни ансамбл руских козака "Казаки Рошији" из града Липецка један је од најбољих професионалних плесних ансамбала у Русији који комбинује чувену руску традицију сценског наступа, високе стандарде плеса, лепоту и темперамент козака, са савременим приступом у креирању концертних програма.

Основани су 1990. од стране уметничког руководиоца ансамбла, народног уметника Русије, Леонида Милованова.

Програм који ће представити у Београду може се назвати енциклопедијом живота козака широм Русије - Дона, Црног мора, Сибира до Далеког Истока, представљеном у ефектној сценској форми.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОВАЦИЈЕ ЗА РУСКИ ХОР: Ансамбл Александров под отвореним небом испред Храма Светог Саве (ФОТО+ВИДЕО)

Са оригиналним кореографијама, овај ансамбл који се састоји од 40 уметника - балетских играча, оркестра и хора, наступао је са успехом у Великој Британији, Француској, Словенији, Италији, Шпанији, САД, Оману, Грчкој, Словачкој, Србији, Немачкој, Мађарској, Кини, Катару, и другим земљама, изводећи традиционалну руску музику у традиционалним и модерним аранжманима.

Са посебном пажњом су одабрани и уклопљени козачки традиционални и стилизовани костими и раскошне хаљине, детаљи, фризуре, све у циљу да наступ изгледа као величанствено уметничко остварење.

Њихов наступ представља јединствен спој игре, музике, песама, акробатике и сетних носталгичних звукова.

Игре и песме ансамбла пуне су туге, храбрости, наде, љубави и страсти, а српска публика ће свакако препознати нумере као што су “Козачки плес”, “Хоперски Козаци”, “Црне обрве”, “Окршај играча”, и наравно, незаборавну “Каљинку”, која увек представља емотивни врхунац вечери.

Ипак, главна тачка наступа свакако је Велики козачки плес у коме се користе специјалне сабље од титанијума.

Улазнице по ценама од 800, 1.000, 1.200 и 1.500 динара су у продаји на благајнама Ticket Vision и Сава центра.