КОМЕМОРАЦИЈА МИРИ ВАСИЉЕВИЋ: Њено срце је стало, песма неће никада

Е. Б. Т.

26. 03. 2019. у 19:23

КОМЕМОРАЦИЈА МИРИ ВАСИЉЕВИЋ: Њено срце је стало, песма неће никада

Фото В. Данилов

Комеморација поводом смрти Мире Васиљевић одржана у уторак у "Комбанк дворани"

КОМЕМОРАЦИЈА поводом смрти Мире Васиљевић, чувене певачице народне музике и оснивача ансамбла "Ђердан", која је преминула у ноћи између петка и суботе у 85. години, одржана је у уторак у прес-сали "Комбанк дворане", у присуству породице и њених бројних пријатеља, сарадника и поштовалаца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОДЛАЗАК БИСЕРА "ЂЕРДАНА": Преминула Мира Васиљевић

Од Мире су се опростиле њене ћерке - Јасна, која предводи "Огрлицу од бисера", огранак "Ђердана", и Наташа, композитор Радослав Граић, музичка уредница Нена Кунијевић, "ђердануше", како себе са поносом називају некадашње и актуелне чланице овог састава - Јасна Стојиљковић, Јасна Ђокић, Беба Тошић, Љиљана Марковић, Драгана Кладар, Ивана и Биљана Трнчић...

- Годинама је била поуздана вокална солисткиња РТС-а, даровити музички аутор и врхунски педагог, оснивач и руководилац незаборавног вокалног ансамбла "Ђердан", с којим је обележила читаво једно време - рекао је композитор Граић.

Нена Кунијевић је истакла да је отишла хероина, али да ће све оно у шта је Мира уложила свој уметнички живот остати записано златним словима у историји традиције овог народа.

- И када усне занеме од бола и срце утихне од туге, остаје Мирина вечна и драга прелепа песма - поручиле су чланице "Огрлице од бисера".Родбина и пријатељи у "Комбанк дворани"

Гордана Стојићевић се у име "Ђердана" опростила од Мире бираним речима:

- Увек ћеш бити наш најсјајнији ореол, а ми поносне што смо доживотно део те бајке, музиком, љубављу и душом увек повезане.

- Ми се не опраштамо, она је и даље у свакој песми, њеној терци, желимо да је по њима и памтимо јер томе нас је учила, срце је њено стало, али песма никада - рекла су сестре Ивана и Биљана Трнчић, чланице "Ђердана"

Члан чувеног дуета "Браћа Бајић", Андрија, рекао је за "Новости" да су он и његов покојни брат сарађивали са Миром од самих почетака, и додао:

- Она је била жена која је знала шта хоће, пуна енергије. Неговала је искључиво чисту народну музику. Није било ниједне песме која је личила на шунд.

Мира Васиљевић ће бити сахрањена данас на Новом гробљу у Београду, с почетком опела у 12.30.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Radojko

16.04.2020. 20:33

Mira je bila legenda narodne muzike. Muzicki obrazovana i bez jedne mrlje u njenoj bogatoj karijeril. Pamtice mo je po bezbroj divnih pesama, Devojackakletva, Danas mi je dragom rodjendan, Aj, ja sam secer, Sini munjo, Otici cu u pastrie, Godine su prolaziel...Hvala.