У години када славе 10 година постојања четири девојке - Марија, Невена, Јелена и Наташа, које чине састав „The Frajle“, припремају многа изненађења својој публици и пратиоцима. У плану је нови албум, мноштво концерата, али и занимљиве сарадње.

Прва сарадња доноси нови службени сингл Фрајли, песму „Ако је вриједило ишта“. У обради песме придружила им се и „власница“ наведеног хита - Vanna. Песма којом Фрајле најављују нови албум обрада, спојила је пет изванредних вокала, али и пет сјајних енергија.

Музичко преплитање овог аутентичног женског бенда и једне од најквалитетнијих певачица у региону, започело је раније, песмом „Не иди“, коју је Vanna написала за албум Фрајли „Љубав на дар“.

Музичко пријатељство заокружено је у овој години песмом „Ако је вриједило ишта“, која више од 18 година не силази са листа слушаности регионалних радио станица и подједнако је омиљена као и првог дана када је пуштена у етар.

Прочитајте још - “Фрајле”: Ми смо праве бећарке


Песма „Ако је вриједило ишта“ је била обавезни део репертоара у првим наступима Фрајли, које не крију задовољство што се снимање спота одвијало у књижари, под редитељском палицом Сандре Михаљевић и Игора Ивановића.

„На снимању спота нам је било изузетно занимљиво и хтеле бисмо да се захвалимо добрим људима из Књижара Града Загреба - „Владимир Назор“ и „Кајфешов бријег“. Мислимо да је ово најбољи простор у којем смо до сада снимале, јер нема изгубљеног времена. У паузама, док чекамо да се сет постави, имамо на располагању највећа дела светске и домаће књижевности, па ако већ не стигнемо да прочитамо целу књигу, успемо да прелистамо многе.“, у духовитом тону коментирасале су Фрајле.Девојке не скривају ни своје дугогодишње одушевљење Ванном, једном од најбољих хрватских певачица која је оставила неизбрисив траг на музичкој сцени: „Част нам је што сарађујемо са Ванном на новом албуму обрада. Ванну, а и конкретно баш ову песму, волимо годинама и пресрећне смо због ове прилике да снимамо и певамо са њом.“
Нови албум Фрајли излази у априлу, а до тада, уживајте уз нови спот и песму.