ГЛУМАЦ, сценариста и редитељ Радош Бајић представио је у четвртак у Звездара театру нову књигу "Само је Морава вечна" у издању "Службеног гласника". Реч је о збирци одабраних Бајићевих текстова, који су од 2011. до 2018. објављивани у "Вечерњим новостима", "Блицу" и "Политици".

- Морава је не само у мојим жилама, него и у жилама многих Срба који су заувек отишли, као и оних који овде живе - казао је Бајић. - Увек сам заступао своје мишљење и борио се за скупоцену слободу, која је морала да се плати. Због многих од ових ауторских текстова добили смо по леђима и моја породица и ја. Срећом, имало је где да се удари.

Прочитајте још - Радош Бајић: Увек погађам без грешке

Домаћин промоције био је драматург Душан Ковачевић, који је запазио да се Бајић прихватио писама без коверата, слатих на све адресе, забринут за свој народ. Бајић, према речима Јелене Триван, Манојла Вукотића и Петра Арбутине, није штедео ниједну политичку опцију, успешно је, нудећи наду, описао напуштену земњу, те погодио истанчану душу и осећања српског сељака, којег красе мудрост и бритко просуђивање.

Промоцији су присуствовали Саво Милошевић, Арно Гујон, Вања Булић, Љубивоје Ршумовић, Небојша Брадић, Ива Штрљић и многи други.