Син славног британског музичара Дејвида Боувија, Данкан Џоунс, изјавио је да га пројекат о документарном филму посвећеном његовом оцу није убедио и да због тога није дозволио да се користи Боувијева музика, пренео је данас портал ХафПост (HuffPost).


Џоунс који је наследио ауторска права Боувија после смрти музичара, написао је на Твитеру да продуценти нису добили од њега дозволу за музику предстојећег докуменатарца "Стардaст", због чега се не зна да ли ће филм бити и остварен.


"Нисам рекао да филм неће бити снимљен. Искрено, ништа не знам о томе. Само сам рекао да у филму неће бити ниједна песма мог оца и то се неће променити. Ваш је избор ако желите да гледате документарни филм без музике или одобрења породице", рекао Боувијев син.


Прочитајте још: Први аудио снимак Дејвида Боувија продат за 45.000 евра


Џоунс, који је сам редитељ, рекао је једном приликом да не би могао из емотивних разлога да сними филм о Боувију, рекавши: "Не могу. Он је био мој отац".Данкан Џоунс,фото Епа


Филм "Стардаст" који треба да режира Гејбријел Ренџ (Gabriel Range) говориће о Боувијевој америчкој турнеји 1971. године, када је добио инспирацију за лик Зигија Стардаста и касније антологијског албума "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars".


Главну улогу би требало да игра Џон Флин, уколико продуценти одлуче да сниме филм без музике славног музичара, или се Боувијев син у међувремену предомисли.


Ziggy Stardust,фото Епа


Боуви, један од најутицајнијих уметника у последњих 50 година, преминуо је од рака јетре 2016. у 70. години, два дана након објављивања албума "Black Star", који је издат на његов рођендан, 8. јануара.