СКАНДАЛ око експлицитних фотографија Јелене Карлеуше, које је она, наводно, слала фудбалеру Огњену Врањешу, а већ данима су на насловним странама појединих дневних новина, изашао је из таблоидних оквира. Фолк певачица у среду је путем друштвених мрежа јавно затражила подршку од председника Србије Александра Вучића, замоливши га да јој помогне и заустави приче које се појављују у медијима.

Прочитајте још: “НЕ СТАЈТЕ ЈОЈ НА МУКУ”: Естрада скочила у Карлеушину одбрану

- Господине Александре Вучићу, да ли могу јавно да вас замолим да ми помогнете и зауставите ово лудило и неправду у медијима - пише Карлеуша. - Ако не због мене, онда због моје деце, мужа, болесне мајке... Молим вас. Отишло је предалеко!

Мала од скандала је пре апела председнику државе објавила на “Твитеру” и пост за који тврди да је њено последње оглашавање о секс-афери:

- Да ја сада доказујем да поруке које објављују нису моје, да интимни делови тела нису моји... да жена са слика на стомаку нема три царска реза и младеже као ја... нема сврхе. Медији су зарад тиража решили да ме убију... да убију моју породицу. Нека Србија гледа. Немоћна сам. Крај. Имам велики ружан ожиљак од три царска реза на стомаку. Трећи је када сам оперисала тумор на материци. Гола жена коју објављују медији - нема ожиљке. Наводне поруке може и моја млађа ћерка да направи у апликацији. Толико. Ово је последњи пут да сам се огласила. Збогом!

Али у среду се огласило Министарство културе и информисања, које је поднело захтев за покретање прекршајног поступка против дневних новина које су објавиле компромитујуће фотографије на којима је, наводно, ЈК, а чиме је прекршен члан 78. Закона о јавном информисању и медијима. У саопштењу које је потписао државни секретар Александар Гајовић наводи се да су поједини дневни таблоиди два дана заредом на насловницама објављивали порнографски садржај, а да назнака “18+” која је истакнута, не представља олакшавајућу околност јер се односи на експлицитни садржај унутар новина, а не на насловне и последње стране новина.

Јелена и Душко Тошић на одмору


Прочитајте још: КАРЛЕУША У КИНИ, ВРАЊЕШ ЗАНЕМЕО: Секс-афера одјекнула и у Белгији (ФОТО)

Али можда ово неће бити једини озбиљан прекршај у случају Карлеуша - Врањеш. Наиме, због озбиљних увреда, претњи и угрожавања сигурности, које је Јелена у отвореном писму на друштвеним мрежама упутила Огњену (а које је она мало после обрисала), фудбалер би врло лако могао да поднесе приватну тужбу против ње, због кривичног дела увреде. Запрећена казна за ово дело је од три месеца, до три године затвора.

Главни јунак афере Огњен Врањеш у среду се накратко огласио на инста-сторију, који је убрзо уклонио. На њему се види како фудбалер седи у колима, на месту сувозача и ужива у хип-хоп и аренби музици, као да је хтео да нагласи да га цела ова скандалозна прича са Јеленом уопште не дотиче. Такође је, у међувремену, искључио могућност коментарисања његових фотографија на “Инстаграму”.

Фото Instagram/ognjen_vranjes Огњен Врањеш за 48 сати постао хит "Инстаграма"

Огласила се и пи-ар служба фудбалског клуба Андерлехт из Брисела, чији је Огњен дефанзивац. Челнике клуба као да нису превише узнемириле поменуте фотографије, мада белгијски медији увелико извештавају о томе.

- Андерлехт не жели да коментарише детаље из приватног живота. Те фотографије су из приватне сфере, на шта ми не одговарамо. Али разговараћем са Врањешом због његовог понашања - наводи се у саопштењу клуба Андерлехт.

Врањеш је тренутно у клубу на танком леду јер је у последње време више звезда таблоида него фудбала. Спекулише се да ће му се Андерлехт ускоро захвалити на сарадњи, а питање је да ли ће га и селектор БиХ Роберт Просинечки, понајвише услед притиска јавности, убудуће звати у национални тим.

АНАБЕЛА: ЈЕЦО, БУДИ ЈАКА ПОРУКУ подршке због драме кроз коју пролази Карлеуши је упутила и певачица Анабела Атијас. Она је на инста-сторију поручила плавокосој колегиници да буде јака.

Прочитајте још: Карлеуша објавила још једну преписку са Врањешом и открила интимни детаљ којим демантује објављење слике (ФОТО)

Мада Карлеуша тврди да на спорним фотографијама није она, већ је у питању фото-монтажа, Врањеш са друге стране наглашава да је све што је изнео - чиста истина! Поједини медији објавили су делове преписки између њих двоје, из којих се може закључити да је између ЈК и Огњена било и љубави и мржње. Фудбалеру с оне стране Дрине засметало је, на пример, што се плавокоса певачица за магазине слика у загрљају мужа Душка Тошића и поручио јој да једно прича, а друго ради. Онда му се она правдала да је то фарса за медије, да се са Душком свађа на крв и нож, као и да га доживљава као брата и пријатеља.

- То је било због турских медија. Ево како јесте: волим те! Извини, нећу више то радити. Ја њега (мужа) доживљавам као пријатеља, брата, део породице... Нема ту онога што имамо ти и ја, и одавно је тако. Молим те, веруј ми. Ако ти тако дижеш руке од мене, онда и не треба да будем с тобом. Не кидај ме! Због тебе не спавам, због тебе се нервирам. Тешко ми је јер те волим! Не терај ме бре више - једна је од, наводних, Јециних порука упућених Врањешу.

Фудбалер је знао сваки њен корак, јер га је сама обавештавала о свему, па чак и кад иде на наступ. Ипак, најскандалознија порука тиче се описивања њиховог сексуалног односа и шта би му све радила:

- Осећам се као ку*ва! Најсрећнија сам била када си ме возио, кад смо се шетали, држали за руке, ишли у шопинг, сликали се, кад сам скакутала поред тебе боса и срећна. Колико те сада желим...

Огњен је одговорио да се осећа лоше зато што имају секс у њеној породичној кући.

Не знамо какав ће бити епилог ове афере, али оно што се са сигурношћу може рећи јесте да ће малој од скандала скочити цена наступа, нарочито што је најавила нове песме после дуже дискографске паузе. Профитирао је и Врањеш, кога је за само 48 сати од појављивања порнографских слика запратило 20.000 људи на “Инстаграму”. На његовом профилу је сада 104.000 пратилаца.

КАРИЋ: ЊОЈ ЈЕ СВЕ ДОЗВОЉЕНО

ЈАВНОСТ је највише изненадила подршка коју је Јелена добила од Богољуба Карића, рођеног брата њеног бившег свекра Сретена Карића, са чијим је сином Бојаном била три месеца у браку.

- Јелену Карлеушу изузетно ценим, она је српска Мадона, њој је све дозвољено - казао је Карић. - Жена изванредно талентована, пре свега, своја. Не уклапа се у клишее, има енергију, покреће.


МИЛАН: ОВО НИЈЕ СМЕЛО ДА СЕ ДЕСИ

ПОДРШКУ Јелени Карлеуши пружају њене колеге из дана у дан. Међу њима је и певач Милан Станковић.

- Ово заиста није смело да се деси. Не њој. Него нама. Зар смо заиста постали убога крезуба руља која пали вештице на ломачи? Зомбији без самилости и људскости? Друштво које не може и не жели да заштити жену, породицу, живот? Не иде се преко мере нечијег живота и основних људских права.