У центру Грачанице, вечерас ће поводом Првославне Нове године наступати популарна музичка група „Тропико бенд“ а чланови овог популарног музичког састава уочи вечерашњег наступа посетили су Општину Грачаница где их је примио Срђан Поповић, председник општине.Захваливши се члановима бенда на доласку, председник Поповић је рекао да очекује сјајну атмосферу и велики број грађана, не само из општине Грачаница, већ и из других места широм Косова.

- Основна порука је да желимо да останемо и опстанемо овде. Порука је и да нас је традиција одржала свих ових година, да Срби не желе да забораве ко су и шта су-, казао је Поповић и додао да је о вечерашњем скупу обавештена полиција, те да не очекује проблеме.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ОД КЛАСИКЕ ДО ПАНКА: Новосађани српску Нову годину дочекују на више од 40 локација


- То не значи да нисмо на опрезу, ангажовали смо и одређени број редара који ће бринути о скупу-додао је Поповић и истакао да га радује чињеница да је за време новогодишњих празника велики број појединаца и организација обишло Грачаницу, како би малишанима уручили поклоне.-То нашој деци много значи и поручује да нисмо заборављени. Захвалан сам свима који су дошли како би их обрадовали поклонима. Око новогодишњих празника окупљамо се око идеје да помогнемо једни другима, тако да нам солидарност значи и верујем да ће бити све више слоге, јер једино тако можемо да опстанемо и помогнемо нашем народу.


- Иначе, програм дочека Православне нове године у Грачаници почео је у 19 часова наступом ди-џејева, у 21 је Адреналин бенд, а потом око 22 концерт Тропико бенда.


Дочек Православне Нове године биће организован и на крајњем северу Космета у Лепосавићу где ће наступати „Амадеус Бенд“.КОСОВСКА МИТРОВИЦА: СА ЗВЕЗДАМА ГРАНДА У НОВУ ГОДИНУ

Последње сате старе и прве минуте Православне нове године велики број Митровчана дочекује уз звуке песама Биљане Сечивановић и Марка Гачића. Звезде Гранда на главном градском шеталишту у близини споменика Кнезу Лазару,  у пратњи оркестра Дејана Грујића нижу своје и хитове својих колега, а добра атмосфера јача је и од хладног времена.

Концерт је и ове године за своје грађане организовао Привремени орган општине Косовска Митровица, а тачно у поноћ биће приређен вишеминутни ватромет. Дочек на отвореном организован је и у најсевернојој општини на Космету, Лепосавићу где су за добро расположење задужени чланови Амадеус бенда. Са грађанима Лепосавића Православну нову годину дочекаће и чланови делегације града Београда предвођени замеником градоначелника Гораном Весићем која је у посету северу Космета.

Фото: И.Радуловић