ПОСЛЕ гањања ванземаљаца, решавања мистериозних случајева и истраживања паранормалних феномена, звезда култне научнофантастичне драме “Досије Икс” Џилијен Андерсон упловила је у нове воде. Од петка, 11. јануара, на интернет платформи Нетфликс, у серији “Сексуално образовање” гледамо је у улози психотерапеуткиње, која решава интимне проблеме пацијената и “шврља” по спаваћим собама заљубљених парова. Заправо, ово је прича о тинејџерским мукама и одрастању, а главни даса је Отис Томпсон који има срећу да му је мајка стручњак за “оне” проблеме.

Комедија “Сексуално образовање” на искрен и духовит начин обрађује тему модерног схватања младалачког доба, односе према пријатељству, везама, интимном зближавању, идентитету, љубави... Радња смештена у фиктивном граду Мурдејлу, а у потпуности снимљена у Велсу, спакована је у осам епизода кроз које ће нас водити 21-годишњи глумац Ејса Батерфилд, познат по улози у ратној драми “Дечак у пругастој пиџами” (2008) и авантуристичком филму “Иго” (2011).


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗБОГ АФЕРЕ СА КАРЛЕУШОМ ПОДИГАО СРБИЈУ НА НОГЕ: Ко је ексцентрични фудбалер о коме сви причају?

Средњошколац, јединац, поткован знањем о најлепшем тренингу у пару са врхунском завршницом, одлучује да помогне школским друговима и одгонетне им све мистерије у вези са сексуалним ужитком. Како? Па, овај помало асоцијалан младић одувек је уз мајку био окружен разноразним приручницима и видео-клиповима, те се у њиховој кући отворено говорило о темама које су у другим домовима биле табу. Зато ће Ејс све што је дотад научио добро да искористи - са другаром Ериком и мудром бунтовницом Мејв отвара своју клинику где ће њихови вршњаци моћи да се суоче са сексуалним проблемима. Радећи са тинејџерима, Отис схвата да је и њему потребна сеанса, јер показује недовољно интересовања за “акцију”.

Судећи по првим реакцијама гледалаца, специјални агент Еф-Би-Аја Дејна Скали лепо се снашла на новом задатку. После 11. наставка мегапопуларне серије из деведесетих, који се приказивао прошле године на Фоксу, Андерсонова је оденула бели мантил и почела за промену да се занима за проблеме Земљана. Можда је схватила да истина није “негде тамо”.