Певачица Тијана Дапчевић на самом крају 2018. године одлучила је да напише емотивно писмо Деда мразу, а њене речи многима су измамиле сузе.

"Драги Деда Мразе,

Можда је мало глупо што ти пишем тек сада, када сам увелико и мајка и тетка. Сада, када би требало да ти и ја сарађујемо само око садржине поклона јер нам је свима јасно да су сва деца била добра, увек су добра, док се за нас одрасле то баш и не може рећи.
Извини што те не питамо за здравље у јулу и августу, док одмарамо у сланијој верзији себе. Једва дочекали сунце и дане без тачкица у календару које означавају обавезе.

Извини што, понекад, онако кришом, мазнемо понеку чоколадицу из новогодишњих пакетића. Знаш како је, падне шећер, падне ролетна (у саобраћају), падне ту и неки ПМС - он баш никад не бира ни празник ни место.

Опрости што немамо довољно СМС порука.

Опрости што многи и даље уче децу да постоје боје које су за дечаке и оне које су за девојчице, али нисам сигурна да ли уопште желим да тражим опроштај за оне који се своје деце одрекну ако се ухвате за све боје одједном и на себе навуку дугу.
Опрости онима који убеђују децу да су мами модрицу испод ока направила врата, као да деца не знају да врата служе само за сакривање погледа од стварности.

Ако будеш баш расположен, опрости и онима који дечацима одузимају право на сузе, тврдећи да им тиме додају мушкост. Никад нисам волела математику, а поготово не кад је овако глупа.

И подсети све родитеље да испод јелке не остављају скупе ствари убеђени да су деци поклонили снове, а свим осталим данима пакетић своје пажње оставе негде у канцеларији, на радном месту... и на крају тебе окриве да не постојиш.

Љуби те Т.