СА ПАРКЕТА НА МОДНУ ПИСТУ: Марко Илкић проглашен за најбољег манекена у Србији

С. БАЈИЋ

недеља, 09. 12. 2018. у 11:15

СА ПАРКЕТА НА МОДНУ ПИСТУ: Марко Илкић проглашен за најбољег манекена у Србији

Фото Приватна архива

Илкић је прошле године радио кампању за фестивал "Егзит", на који често иде јер воли реп музику

КАДА је пре две и по године игру под кошаркашким обручима заменио шетњом по модној писти, Марко Илкић (23), апсолвент Факултета за спорт и туризам, није ни помислио да ће за кратко време понети титулу најбољег манекена у Србији. Престижно струковно признање 193 центиметра високом бившем кошаркашу додељено је недавно, на Српској недељи моде у Новом Саду, па су одмах стигли и позиви да догодине, већ у фебруару, наступи на ревији француског дизајнера Емерика Франсоа у Паризу, а затим и на "недељама моде" у Кини, Француској...

- Нисам очекивао награду - каже Илкић. - Све је почело када сам због повреде престао да активно играм кошарку. Другар ме је наговарао да одем на кастинг, па сам 2016. пристао и одмах добио могућност да радим на Српској недељи моде. Тај нови свет је за мене био чудан, али и занимљив. Уследили су нови ангажмани, модне ревије, фотографисања, дружења, путовања...

Илкић је прошле године радио кампању за фестивал "Егзит", на који често иде јер воли реп музику. Посебно занимљиво било му је у Индији, где је боравио шест месеци:

- То је било незаборавно искуство, пропутовао сам целу Индију, видео све што се може видети на телевизији, упознао много људи, њихову културу и језик. Радио сам за водеће светске модне часописе, кампању за спортске патике, спотове за Сару Кан, за одела "рејнолдс". Жеља ми је да се, док сам млад, опробам на највећим сценама - у Лондону, Милану, Паризу и Њујорку.

ПРОЧИТАЈТЕ И:Како је Тома Панић постао топ модел Арманија

Марко се одмалена бави спортом, тренирао је кошарку, имао понуде из иностранства, али је на другој години студија, на утакмици за факултет, повредио раме. Почео је као клинац у КК Стар, код Миће Радановића, где је играо и Душан Ристић, кошаркаш Црвене звезде. У економској школи је играо за средњошколски тим са Николом Јокићем, сада чувеним кошаркашем у НБА. Био је и на ширем списку младих репрезентативаца, спремао се на пут за САД, али родитељи су у први план ставили школу. Сада кошарку игра рекреативно.

Фото С. Браун


ЈОШ САМО ДИПЛОМСКИ

МАРКО је, и поред обавеза у манекенству, успео да студије на Факултету за спорт и туризам приведе крају. Остао му је још само дипломски испит, и то на његову тему - историјски развој кошарке у Војводини.

- Живим спортски, редовно тренирам, здраво се храним и у свему имам подршку моје девојке - каже Илкић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације