Захуктава се Кустендорф

Н. Ј.

05. 12. 2018. у 23:46

Захуктава се Кустендорф

Фото Кустендорф

Дванаести Међународни филмски фестивал од 11. до 16. јануара. Размена енергије младих и искусних уметника суштина фесивала – истиче Емир Кустурица

Дванаести Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф биће одржан од 11. до 16. јануара на Мећавнику у Мокрој Гори. Фестивал чији је оснивач и уметнички директор Емир Кустурица као и претходних година угостиће младе ствараоце и светски прослављене ауторе.

Од оснивања 2007. године кроз Кустендорф су прошли бројни млади уметници који већ годинама остављају значајан ауторски траг на филмској сцени што најбоље сведочи да се циљ овог фестивала, развој ауторског филма и подршка младим талентованим редитељима, из године у годину све више остварујe.

Прочитајте још - Емир Кустурица: Све окренуто наопачке

- Кустендорф је један од ретких фестивала на свету на коме је на сваком кораку видљива размена енергије младих и искусних уметника. Еминентни гости међу којима су Лав Дијаз, Паоло Сорентино, Рубен Естлунд, Никита Михалков, Џони Деп, Жак Одијар, Џим Џармуш, Одри Тату, Гаел Гарсија Бернал, Моника Белучи, Алексеј Балабанов, Андреј Кончаловски, Матео Гароне, Беренис Бежо и многи други, до сада су били гости Кустендорфа – нагласио је оснивач фестивала Емир Кустурица, истичући да ће ускоро бити позната имена гостију и учесника предстојећег издања филмске смотре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)