ЛЕГЕНДЕ фолк музике Шабан Шаулић и Ана Бекута добили су награде за животно дело, а Предраг Живковић Тозовац проглашен је за Националног естрадно-музичког уметника Србије на првом одржаном Сабору народне музике Србије 15. новембра у великој сали Комбанк дворане.


Прочитајте још:
Кеба спрема кореографије за концерт (ФОТО)


Ова манифестација, која иде стопама некадашњег легендарног Београдског сабора већ од почетка добила је епитет престижне окупивши најбоље младе певаче али и оне који су својим радом оставили неизбрисив траг у домаћој музици. На сцени су се најпре смењивали Биљана Сечивановић, Мирјана Алексић, Бане Мојићевић, Драги Домић и многи други отпевавши највеће хитове које је некадашњи Сабор изнедрио, медју којима су и песме које су изводили Квака, Тома Здравковић, Сафет Исовић Лепа Лукић, Шабан Śаулић и многи други. Праћени са чак три оркестра певачи су побрали аплаузе љубитеља музике који су испунили дворану до последњег места. Они су загрејали атмосферу да би је до усијања довео Тозовац који се после дужег времена појавио на јавном догађају отпевавши своју песму, а потом су уследили и други великани попут Шаулића, Бекуте и Неде Украден а песме су у ревијалном делу отпевали и Снеки, Раша Павловић и Раде Јоровић.

Прочитајте још: Нено Белан пред београдски концерт 22. новембра у Дому омладине

- Савез естрадно-музичких уметника Србије покренуо је много акција током претходних година а надамо се да ће и ова прерасти у лепу традицију која негује музику у духу народног мелоса - рекао је председник СЕМУС-а Драгиша Голубовић који је и уручио признања.