Нено Белан пред београдски концерт 22. новембра у Дому омладине

М. Ћунковић

четвртак, 15. 11. 2018. у 11:41

Нено Белан пред београдски концерт 22. новембра у Дому омладине

Фото Марина Пешић

Публика ће уживати у романтичној ретроспективи класика "Остани уз мене", "Дуго, топло љето", "Причај ми о љубави", "Док тебе љубим"...

ПЕВАЧ и гитариста Нено Белан је деценијама увек лепо приман у Београду, па ће, без сумње, тако бити и у четвртак 22. новембра (21) када ће, у дворани "Американа" Дома омладине, са својим "Фјуменсима" одржати концерт, чији репертоар ће чинити искључиво хитови његовог матичног бенда "Ђаволи". Публика ће уживати у романтичној ретроспективи класика "Остани уз мене", "Дуго, топло љето", "Причај ми о љубави", "Док тебе љубим"...

Рођени Сплићанин, већ дуго становник Ријеке, који је и у октобру посетио Београд као један од извођача на концерту "Индекси и пријатељи", за "Новости", каже:

- Последњих година имамо три различита програма. Уз основни смер, концерт на ком свирамо комплетан пресек мог рада, више од 30 година, имамо и два "са стране". Један је "анплагд", тад нас буде до 17 на бини. Инструменти су акустични, али карактеристични за поднебље Медитерана. Буде и клапа, песме зазвуче у другачијем руху. Трећи пројекат је овај који ћемо сада презентовати, где се свира само репертоар "Ђавола". То је моје легитимно право, јер сам аутор већине песама, и певач. На тим концертима нама четворици се придружи на саксофону Јакша Крнетић, јер је тај инструмент био карактеристичан за звук "Ђавола". У загребачкој "Творници" је било фантастично, имали смо три биса. Врло емотиван наступ, надам се да ће тако бити и у Београду.

Прочитајте још - Белан враћа "Ђаволе" у Београд

* Не журите са објављивањем нових песама?

- Имам већ више од 200 снимљених, самим тим и проблем - шта свирати на концертима. Не знаш шта да избациш, шта да убациш, а увек неко пита зашто ниси ово или оно одсвирао. Концерт не може да траје седам сати (смех), него два-три, тако да сваке године објавим неки сингл. Сад сам направио песму коју изводим са својом ћерком, "Ти и ја". Изворно, ту музику сам написао као инструментал за драму по делу Мирослава Крлеже "Повратак Филипа Латиновића". Свидела ми се мелодија, па сам добио инспирацију да је претворим у класичну песму. То баш није типичан поп или рок који радим свих ових година. Више звучи као да је из неког мјузикла.

* Видно сте смршали?

- Скинуо сам 10 килограма за шест месеци. Свако има своје методе - ја сам се одлучио за ЛЦХФ дијету. Првих месец дана је било мало чудно, али сад сам се навикао. Не једем хлеб, колаче, а тесто и пиринач минимално конзумирам. На менију су ми, углавном, месо, риба, поврће... Ја то, чак, не бих ни назвао дијетом. Ниси гладан, једеш колико треба.

* За сваког фана имате осмех, лепу реч?

- Чини ми се, што сам старији, све сам стрпљивији. Ваљда се човек научи на неке ствари. Уђу ти под кожу. Осим тога - учи се посао, то је искуство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)