ЈЕСЕЊА сезона на РТС, од 8. октобра, доноси нам потпуно нову концепију Јутарњег програма - са више простора, новим темама и ТВ лицима, а радним данима трајаће чак два сата дуже (6.00-11.00). Водитељски пар Душица Спасић и Сања Бабић смењиваће се са Драганом Косјерином и Бранком Веселиновићем, док ће викендом (6.00 - 9.00), као појачање Јутарњег програма, водитељску палицу преузети Нада Гогић.

- Менаџмент је одлучио да "промеша карте" и видео је моју улогу у новој подели - каже Бранко Веселиновић. - С обзиром на то да сам већ радио ову емисију, за мене то није пут у непознато. Верујем да ће нас људи радо гледати. Најважнија су, ипак, очекивања публике. А ми ћемо се потрудити да ослушкујемо и професионално одговоримо на њихове потребе.

Бранко је већ имао прилику да са колегиницом Драганом Косјерином ради на неколико пројеката забавног програма и зато верује да ће и овог пута бити добар тим.

- Радујем се свакој новој сарадњи. Када са неким радите у пару, неминовно је да од те особе много тога и научите. Са Драганом сам, до сада, радио емисије у вечерњем термину. Верујем да ћемо се добро снаћи и у првој смени.

Са друге стране, Душица Спасић и Сања Драгићевић Бабић, иако нису до сада сарађивале, истичу да се ван студија одлично слажу и да ће међусобну позитивну енергију пренети гледаоцима. Обе имају искуство у вођењу јутарњег програма. Душица каже да је, чак и после 12 година, немогуће заситити се емисије која се увек мења и изузетно је гледана. Њено мишљење дели и Сања, која признаје да се новим ТВ ангажманом брзо "заразила".

- Ово је тим у ком сам већ играла, само што ће утакмица сада трајати доста дуже - истиче Сања. - Кондиције имамо, разрадили смо тактику, још само да "заиграмо". Публика је та која заслужује добру утакмицу и добиће је! Наставићемо да им пружамо најгледанији програм, са освежењима, новим људима, рубрикама, занимљивим гостима и другачијим приступима. Очекујем да ћемо новим концептом задржати поверење стицано дуже од три деценије, као да и даље уз нас своју јутарњу кафу или чај, попије највећи број гледалаца.

На питање о сарадњи са Душицом Спасић, Сања истиче да се радује поновном сусрету са колегама из те редакције:

- Душица је добар човек и колегиница. Ван студија се разумемо, тако ће бити и у нашој дневној соби. Значиће ми и њено искуство - она је најдуже у Јутарњем програму. Радујем се заједничком раду. Добру енергију иза камера пренећемо и испред њих.

Нада Гогић ће викендом, од 6.00 до 9.00, бити сама у студију. Пред собом, каже, има задатак да програм учини још динамичнијим и бржим. То ће постићи пре свега новим рубрикама, али и занимљивим гостима од којих многе до сада нисмо често имали прилику да гледамо.

- После брзог премотавања добрих и лоших страна и одмеравања који је списак дужи, обрадовала сам се позиву да водим Јутарњи - искрена је Нада Гогић. - Доста је могућности и прилика да се направи добар и забаван вишесатни програм. Тренутно се много идеја бори да се укалупи и "умува" у нови концепт. Ако се све оне реализују и добре прилике искористе, моје радовање биће оправдано, а списак тачан. Надам се лепим јутрима, са довољно информација за почетак дана, тема које нас уводе у стварност, забавних рубрика и гостију. Спремамо се да рушимо предрасуде, да чујемо полемику о актуелним темама, видимо какве изговоре познати користе да не би вежбали, представимо рекордере о чијим се подвизима мало зна... да објаснимо гледаоцима колико је лепо јутро викендом.