РОКЕРИ ПОБЕГЛИ ИЗ БЕОГРАДА: Из престонице у мање средине отишли Цане, Бора Чорба, Неле Карајлић, Никола Врањковић, Драган Јовановић...

М. Ћунковић

29. 07. 2018. у 16:45

РОКЕРИ ПОБЕГЛИ ИЗ БЕОГРАДА: Из престонице у мање средине отишли Цане, Бора Чорба, Неле Карајлић, Никола Врањковић, Драган Јовановић...

Бора Ђорђевић, Неле Карајлић, Гаги Јовановић

Бежећи од градске вреве, у зрелим годинама, уточиште траже у природи

НЕКОЛИКО познатих српских музичара, махом из света рокенрола, одлучило је, последњих година, да се пресели из Београда и настани у мањим срединама, бежећи од градске вреве и тражећи, у зрелим годинама, уточиште у природи. У престоницу сада, углавном само због обавеза, долазе Зоран Костић Цане и Небојша Антонијевић Антон из "Партибрејкерса", фронтмен "Рибље чорбе" Бора Ђорђевић, Неле Карајлић, Жика Миленковић ("Инструктори", "Бабе"), Никола Врањковић...

Цане кога, последњих година, поред "Партибрејкерса" везујемо и за бенд "Шкртице", већ дуже живи у Зрењанину, а у граду на Бегеју придружио му се његов вишедеценијски саборац, гитариста Антон. Комшија им је, у оближњем Перлезу, Жика Миленковић, члан Бајагиних "Инструктора" и фронтмен "Баба", који активно на друштвеним мрежама качи слике по којима се јасно види да ужива у банатској равници. Кад затреба, Београд му је довољно близу, што се не би могло рећи за Бору Чорбу. Славни рокер тешко да је у младости могао да помисли да ће једног дана живети у Словенији, међутим, љубав према супрузи Дубравки Милаковић одвела га је у седмој деценији у Љубљану. Многи су мишљења да је певача "Рибље чорбе" препородио мирнији и здравији начин живота у "дежели", мада је Бора, с обзиром на велики број свирки у последње време, подоста "на точковима" и у авиону, па се може рећи да живи на релацији Словенија - Србија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Неле Карајлић “Осиромашени уранијум” "запалили" Кастел


Доктор Карајлић, легендарни певач оригиналног "Забрањеног пушења", а последњих година и књижевник, када је преживео праву животну драму после инфаркта одлучио је да "спусти лопту". Ужива у свом малом рају под Космајем, у Кораћици, коју смо везивали, пре свих, за доајена српског глумишта Велимира Бату Живојиновића.

Гитариста Никола Врањковић је са бендом "Блок аут" дуго био један од симбола урбаног Београда, али је и њега животни пут одвео ван главног града. Успешну соло каријеру Врањковић сада гради са базом у Крчедину, не скривајући колико му прија живот уз Дунав.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бора Чорба: Без компромиса са душманима

Славни режисер и музичар Емир Кустурица не проводи много времена у Србији. Кад дође у земљу, најрадије борави у Дрвенграду, који је начинио и атрактивном туристичком дестинацијом, пре свега захваљујући филмском фестивалу "Кустендорф". Попут њега, из Београда је на планину запуцао и глумац који, такође, има и музички педигре са "Кугуарсима" - Драган Гаги Јовановић. Популарни Земунац последњих година поносно истиче да је постао и Златиборац, а онда је, са супругом Бранком Пујић, купио и гарсоњеру у Херцег Новом. Таман, кад крену на море, Златибор им је на пола пута, па могу и да предахну, а да притом не буду гости већ свуда - своји на своме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

seljak LA

29.07.2018. 18:30

Oni ukapirali pod sedu glavu, ja sada imam sest banki, al ovo selo-grad praktikujem 43 godine. Selo je zakon za umetnost i ljude tog kova. Kad mi zatreba BG imam 47km do njega, obavim pos'o i vrcem se u selo i slusam Hendrix-a, Joplin-ku itd, naravno procitam neke novine i neku knjigu i kad mi se 'oce odvrnem svog Marshall-a les Paul-a ili Fendera mozei Ibanez zavisi od cefa. Ovi u gradu uz 2 kafe provedu ceo dan u kafuic i to mi je zivot, ma daj.

Mali Revelin

31.07.2018. 00:32

ovde se nema sta komentarisat, ajmo vidit sta rade kija i sloba..... Bog cuva selo.... Међеде u grad.....