Стари хитови у новом руху

В. ИЛИЋ

07. 07. 2018. у 14:28

Стари хитови у новом руху

ДАМА Мирјана Алексић Фото В. Илић

Трубачки оркестар Дејана Јевђића из Расне код Пожеге наступа са бендом из Лознице

СВАКИ трубачки оркестар у Србији, где их има неколико стотина, тражи начин да својом свирком, појавом и необичном интерпретацијом, скрене пажњу на себе и нађе место на музичком небу. Освојене три "Златне трубе", награде "Вечерњих новости" на Сабору трубача у Гучи, биле су прекретница у животу млађаног трубача Дејана Јевђића из Расне код Пожеге, који већ скоро две деценије предводи трубачки оркестар. Препознатљив по неговању изворне свирке и песме, Јевђић, који са оркестром наступа широм Србије на концертима и весељима, ових дана дошао је на идеју да за наступе оркестар "појача" жичаним инструментима, хармоником, клавијатурама и џез бубњевима. Идеја му је да старе хитове "обуче" у ново трубачко рухо, намењено љубитељима препознатљивог трубачког мелоса.

- Имали смо већ неколико заједничких наступа са "Струја бендом" Драгана Ковачевића из Лознице и то се показало као одличан спој - прича Јевђић за наш лист. - Људи су нас први пут чули на концерту у Бољевцу, а потом је почела велика потражња за овим саставом. Наступамо са изузетним вокалним солистима - Мирјаном Алексић, Банетом Шевићем и Андријом Митровићем. На репертоару има за сваког по нешто - од народне и забавне музике, преко рока и попа, до трубачке музике и познатих инструментала. Играмо на ову карту, и рачунамо да ћемо успети.

Јевђић је недавно обрадио стару изворну песму "Коленике вретено", коју изводи певачица прелепог гласа, отмена и фина, права дама на нашој естради - Мирјана Алексић. Ових дана се завршава и спот за ову композицију.


ПРОЧИТАЈТЕ И: SLOBODAN TRKULjA I "BALKANOPOLIS" U AZIJI: Kinezi opet pevali na srpskom


- Радићемо заједно на новом албуму, а током лета чекају нас наступи - казао нам је Јевђић. - Планирамо да наредне године свечано обележимо 20 година рада трубачког оркестра под мојом управом, и то низом концерата. Кренућемо од Пожеге, где су нам били почеци, а надам се да ћемо стићи све до Београда, где нам је план да у некој већој сали одржимо концерт.

Овај мајстор трубе већ годинама не наступа у Гучи, а на наше питање зашто га нема на Сабору, Јевђић одговара:

- Гучу поштујем и волим, тако ће увек бити. Нема нас тамо, јер организатори немају слуха за нас. Обичан сам човек, из народа, врло скроман и увек на располагању. Ако Гуча жели да чује Јевђића, имаће прилике, само чекам позив.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације