Данас је дан када навија цела нација

Драгана ЗЕЧЕВИЋ

уторак, 26. 06. 2018. у 09:33

Данас је дан када навија цела нација

Душан и Немања Фото: Приватна архива

“Ћаче и Ђаво” Снимили песму подршке фудбалској репрезентацији Србије

КАДА сам писао текст за песму подршке нашој фудбалској репрезентацији “Данас је дан”, био сам у “кожи” просечног српског навијача, који, уколико наши фудбалери играју добро, каже да су најбољи, али ако губе, онда су најгори.

Прочитајте још - Навијамо за Србију и против Бразила

Овим речима Душан Копривица (28), звани Ћаче, професор историје из Куршумлије и аутор песама познатог локалног бенда “Ћаче и Ђаво”, објашњава суштину песме посвећене фудбалској репрезентицији Србије, коју је недавно снимио, поводом трогодишњице рада бенда. Другови из школских клупа, Душан и Немања Ђорђевић (28) постали су познати већ са првом песмом и спотом под називом “На путу за Луково”, која је постала хит на “Јутјубу”, као и осталих двадесетак песама које до сада имају око 23 милиона прегледа.

- Све је почело некако спонтано, ја имам смисла за писање песама, али немам неки глас, логично је било да мој друг Ђаво, који има глас као славуј, отпева те песме - прича кроз осмех Душан који стихове репује, док Немања пева рефрене. - Тако је и у најновијој песми посвећеној фудбалској репрезентацији Србије на Светском првенству у фудбалу “Данас је дан”, у којој смо погодили резултате досадашњих утакмица, па чак и голове које су постигли репрезентативци Србије. Само молимо Бога да не будем у праву што се тиче утакмице са Бразилом. У споту се може видети моја прогноза за коју бих једино желео да не постане истинита.

Како најновија песма овог све популарнијег бенда ниже успехе у гледаности, Душан и Немања надају се да ће и наша репрезентација постићи добре резултате у Русији.

- Подржали смо песмом и спотом фудбалере, јер као што и они играју најбоље што могу, тако и ми својим песмама исказујемо свој таленат - прича Душан, који у шали додаје да је њихова песма ипак пуна наде јер ће утакмица са Бразилом бити као што у песми каже “Дан када навија цела нација”. - Све остало је речено у стиховима које сам написао срцем, баш као што српски навијачи срцем навијају за своју репрезентацију.


КОНОБАР И ТРЕНЕР

- МОГ оца зову Ћак и зато сам ја Ћаче, а мој друг Немања је познат у куршумлијском крају као Ђаво, погодите зашто - прича Душан који је завршио историју док је његов друг Немања завршио Факултет физичке културе, али ни један ни други не раде у струци. - Ђаво барем ради сличан посао, јер је кондициони тренер а ја радим као конобар у једном београдском кафићу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)