Владимир Ковачевић: Гадим се преваре и издаје

Милица БОБИНАЦ

24. 06. 2018. у 23:07

Владимир Ковачевић о Арси из "Истина и лажи", другој сезони серије, љубавним интригама, популарности...

Владимир Ковачевић: Гадим се преваре и издаје

Фото Прва

ПОСЛЕДЊА епизода прве сезоне серије која је побрала симпатије гледалаца свих генерација и тако постала један од најгледанијих формата на домаћој телевизији, "Истине и лажи", приказана је прошлог петка на Првој ТВ. Замршени љубавни односи и интересантни ликови пробудили су глад публике за сваким следећим наставком, док су савремени дијалози и приче блиске обичном човеку омогућили онима крај малих екрана да се ушушкају, безбрижно насмеју мукама главних јунака, али и да ставе прст на чело и размисле о својим поступцима и проблемима. Чињеница да од 25. јуна почиње репризно емитовање популарног римејка аргентинске теленовеле "Матуранти" само је доказ да смо уживали у друштву Марине, Николе, Павла, Радета, Дане, Илије и других носилаца приче, као и да се нисмо заситили њиховог присуства у нашим животима. Знатижеља публике да чује информације о новим догађајима у другом циклусу серије и нас је заразила попут вируса, те смо одлучили да "уловимо" млађаног члана "Истине и лажи" дружине - Владмира Ковачевића (23) - Арсу, с циљем да нам открије неке детаље. Иако се вешто скривао успели смо да поразговарамо са овим глумцем, који је у недавној емисији "Вече са Иваном Ивановићем" одушевио нацију маестралним имитацијама Аце Лукаса, Влада Георгијева, Кристијана Голубовића, Миломира Марића и Феђе Стојановића. Ковачевић нам је најпре открио због чега су, по његовом мишљењу, "Истине и лажи" залуделе масу.- Кључ успеха ове серије је, пре свега, у огромном труду који смо сви уложили да би настала. Направили смо питку, породичну, неоптерећујућу причу са много заплета. Они држе пажњу гледалаца а свако може да се идентификује са неким од ликова - каже Ковачевић.

Због Арсенија Филиповића се завртео круг истина и лажи, с обзиром на то је он окосница љубавног троугла Никола - Марина - Павле.

* Како сте ви доживели лик који тумачите?

- Арса је добар, искрен, презаштићен момак, разапет у мору проблема са којима нема директне везе и за које није крив. Некад му полази за руком да буде доследан себи и истини, али му с времена на време околности то не дозвољавају.

* Шта замерате Павлу, а шта Николи? На чијој сте страни?

- Код Павла ми смета то што нема довољно храбрости да се суочи са собом, а самим тим ни са другима. У жељи да оствари своје амбиције склон је да манипулише и не бира средства. Доследан је једино у томе што не одустаје од Арсенија. У суштини, Павле је несрећник и има добру душу. Никола, с друге стране, живи у породици у којој га мајка и даље буди у два после подне. Он ништа не мора, спава кад хоће, одлази од куће кад то пожели, нема никакве обавезе према породици и живи тинејџерским начином живота у годинама када то није у реду. Ипак, у улози оца снашао се изузетно добро и зрело.

* С обзиром на то да је и Арса створио сапуницу од свог љубавног живота, може да се закључи да је наследио Николину шмекерску страну личности. Ко је заправо његова права љубав - Софија или Ана?

- Наравно, воли их обе. (смех)

* Како се, као припадник млађе генерације, сналазите у игри о којој серија говори? На који начин реагујете на превару и издају?

- Преваре и издаје се гадим, као и интрига и сплетки. Апсолутно ме не интересују социјални односи са људима који имају склоности према таквим стварима.

* Мало је оних којима је прва професионалана улога донела велику популарност. Шта се данас све променило у вашем животу?

- Одговор се крије у вашој констатацији. Мада, и даље то више доживљавам као препознавање, а не као популарност.

* Каква рола би вам после ове представљала изазов?

- Надам се да ће ми се указати прилика да одиграм нешто потпуно другачије. Млад сам и желео бих да се окушам у многим сферама које глумачки посао пружа.

* Да ли ће ваш лик у другој сезони коначно моћи да одахне или ће се опет наћи у центру пажње?

- Волео бих да могу да вам откријем, али мислим да на ово питање тренутно не би могли да вам дају одговор ни сценаристи.

* Серија приказује генерацијски јаз и кроз целу причу се провлачи поређење са оним како је некад било. Како обично реагујете када се покрене ова тема?

- Немам проблем с тим стварима, напротив. У окружењу имам пријатеље који су значајно старији од мене и могу вам рећи да се веома добро разумемо.


ЗАЉУБЉЕНИК У ГЛУМАЧКИ ПОЗИВ

ДА је глума његов једини избор, кад је професија у питању, знао је још од малих ногу. Зато се као дете новобеоградских блокова упутио на пријемни испит на Факултету драмских уметности, где су у њему препознали таленат. Тада је, после 14 година проведених у базену у којем је тренирао ватерполо, одложио спортску опрему и посветио се професији чији је део одувек желео да постане.

- Још као мали сам схватио да ме ниједан посао више не инспирише и не радује, као глума. Никад нисам имао дилему, нити алтернативу - прича Ковачевић и додаје да сада ужива у животу. - Трудим се да тако буде, а дан ми увек поправе људи које волим.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације