Вајнстајн оптужен за силовање

Танјуг

31. 05. 2018. у 11:08

Вајнстајн оптужен за силовање

Фото: Танјуг/АП

Окружни тужилац на Менхетну подигао је оптужницу против америчког продуцента Харвија Вајнстајна за силовање и кривично сексуално дело
Окружни тужилац на Менхетну подигао је оптужницу против америчког продуцента Харвија Вајнстајна за силовање и кривично сексуално дело.


Како је навео у образложењу тужилац Сајрус Р.Венс, тиме је Вајнстајн за корак ближи одговорности за наводне нападе на две жене у Њујорку, преноси АП.


Вајнстајнов адвокат Бенџамин Брефмен изјавио је да ће жестоко бранити свог клијента и тражити од суда да повуче оптужницу.


Прочитајте још: Харви Вајнстин ухапшен, па пуштен уз кауцију


Како се наводи, оптужница је подигнута свега пар сати након што је Брефмен објавио да Вајнстајн одбија да сведочи пред великом поротом, јер није имао довољно времена за одбрану, као и да је политички притисак учинио оптужницу "неизбежном".


Вајнстајн је у петак оптужен за силовање једне жене и присиљавање на орални секс, а велика порота наставила је да саслушава доказе.


Он има право да тајно сведочи пред великом поротом.


Прочитајте још: Ешли Џад тужила Вајнстина: Уништио ми је каријеру!


У међувремену, Вајнстајн је пуштен да се брани са слободе уз кауцију од милион долара и електронско праћење, а требало би поново да се појави пред судијом 30. јула.


Иако га за силовање и сексуално узнемиравање оптужује неколико десетина жена, његов адвокат Брефман каже да је Вајнстајн уверен да ће "спрати љагу са свог имена".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Markino

31.05.2018. 11:16

Ok nek robija ali neka poznate zvezde vrate sav novac koje su zaradile zahvaljujuci njemu posto su upravo te metode i koristile kako bi i uspele prvenstveno!