НЕКАДА најмоћнији холивудски продуцент Харви Вајнстин (66) јуче се предао њујоршкој полицији због оптужби за сексуално узнемиравање, после чега је ухапшен а затим пуштен уз кауцију од милион долара! У полицијску станицу дошао је у јутарњим часовима по локалном времену, а затим са лисицама на рукама спроведен у суд на Менхетну. Вајнстин, коме је забрањено да напушта Њујорк, негирао је оптужбе да је сексуално општио са женама без њиховог пристанка. Тужилаштво Менхетна званично терети Вајнстина за два случаја (силовање и сексуални напад), мада су осрамоћеног продуцента десетине жена (међу којима и велики број познатих глумица) јавно оптужиле за исто кривично дело.

Вајнстин са лисицама на рукама из полиције одведен у суд (ВИДЕО)

- Ја сам, као и још много жртава Харвија Вајнстина, изгубила наду да ће силоватељ бити приведен правди - поручила је глумица Роуз Мегоуен, која је међу првима јавно оптужила славног продуцента. - Двадесет година касније, заклињем се да ћу исправити ову неправду. Данас смо један корак ближи правди.

Ешли Џад тужила Вајнстина: Уништио ми је каријеру!

Случај "Вајнстин" је био повод за формирање покрета "Ме tоо", па су стотине жена јавно оптужиле моћне бизнисмене, владине званичнике и људе из света забаве за злостављање.