ПЕВАЧ Синан Сакић одведен је из Клиничког центра у Београду у приватну клинику Бел Медик на испитивање од два до три дана. Након тога, он ће отићи у Италију, у Падову, на трансплантацију јетре.

Подсетимо, Синан се налазио на интерном А одељењу, где је чекао трансплантацију јетре. Његови синови дошли су да га посете и одведу из болнице, када је Ернест Сакић и приведен, после инцидента у Клиничком центру у Београду.

Породица Синана Сакића дошла је у среду поподне у Клинички центар у Београду, како би певача извели из болнице у којој на интерном А одељењу чека на трансплатацију јетре. Синанова супруга Сабина, те синови Ален и Ернест тврде да су услови у којима Синан борави страшни, те да наводно имају доказе како га у кревету држе везаног и да га чак 18 дана нису окупали.

- Имам снимке, даћу вам. Вежу их за кревете... Сад сви леже везани. Синоћ је једна бака умрла. Тражила је воде. Синан је мртав болестан, чак некад и дезорјентисан, плакао због те баке. Жена од 100 килограма је била везана, нема ко да јој помогне. Имамо снимљено како тражи помоћ и како јој се обраћају! Ја сам дошла због свог мужа, а толико тога сам видела да ми се смучио дан кад сам се родила - прича Сабина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДРАМА У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ: Приведен син Синана Сакића, жена захтева да певача одмах отпусте из болнице

- Он је човек дошао здрав, попричали смо са професором... Били смо на одељењу где се врши трансплатација, узели су му крв, примили су нас, били су одушевљени: "Супер, Синане, биће две-три седмице припреме..." Од тог дана, негде поподне, он је добио температуру, упалио му се стент, они су се потрудили да то стварно санирају. Синан је супер био, требало је припреме даље обављати - каже жена Синана Сакића.

Сабина Сакић,фото Т.Ћирић


- Не може магнет да се ради овде зато што су те докторке на клиници и ми морамо њега да траснпортујемо да бисмо одрадили магнетну. Како су га ставили да лежи, пун му је стомак воде! Значи не дижу га уопште, 18 дана није окупан! Замислите кад не можете ни да се умијете... - прича Сабина и додаје:


фото Т.Ћирић


- Медицинске сестре нису дужне да купају пацијенте, нити да брину о њима. Они су само ту да каче инфузије. Не могу рећи, има вредних сестара, али је тужно да постоји жена која је годину и по овде и нема коначну дијагнозу! Ја за 18 дана нисам видела...једном је медицинска сестра кришом одвела да је окупа!


фото Т.Ћирић


Подсетимо, полиција је Синановог сина Ернеста привела пошто је у Клиничком центру направио скандал, када лекари нису допустили да Синана одведе на снимање у приватну клинику.


фото Т.Ћирић


- Ухапсили су га. Деца су дошла горе, ја сам их звала, да ми помогну да Синана са креветом снесемо доле, кад дође хитна, да га пребацимо на приватну клинику - објашњава Сабина.

Како је рекла, Синаново стање није добро.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СИНАН САКИЋ ПРИМЉЕН У БОЛНИЦУ: Мора на трансплатацију јетре

- Њему данима није било добро. Само ми је рекао: "Сабина, почињем да се губим" - каже жена легендарног певача.

Подсетимо, Синан је у Клинички центар примљен 27. априла, а након испитивања лекари су установили да му је потребна трансплантација јетре. Легендарни певач је прошле године имао операцију уградње стентова у жучне канале, али су лекари из Италије, Турске, Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске након редовних прегледа установили да то није трајно решење, те да ће морати на трансплантацију јетре.

Видео: Информер

Аутор: Телеграф