Митровић једини власник Пинка

В. Н.

24. 04. 2018. у 12:18

Митровић једини власник Пинка

Жељко Митровић Фото: Архив ВН

Популарна домаћа телевизија пред променом у власничкој структури. Завршница продаје телевизија Пинк БХ и Пинк М у Црној Гори
ВЛАСНИК и директор "Пинк медија групе" Жељко Митровић поново ће постати једини власник телевизије Пинк. Апсолутни титулар својине над овом кућом он ће постати пошто ће по хитној процедури компанија "Пинк интернешнал компани" купити преостали удео од 10 одсто власништва којим досад није располагала.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Жељко Митровић одбио да прода Пинк за 480 милиона евра

Ово је, између осталог, саопштено у уторак из компаније "Пинк интернешнал компани", чији је најпознатији део и заштитни знак - ТВ Пинк. Овом саопштењу претходио је хитан састанак директора свих регионалних огранака, на којем је договорен концепт будућег деловања.

У овој медијској кући објашњавају и разлоге због којих је Митровић донео одлуку да прода део власништва над огранцима своје компаније у Црној Гори и БиХ.

"Пинк и Жељко Митровић као физичко лице ући ће у завршницу процеса око продаје телевизија Пинк БХ у Босни и Херцеговини и Пинк М у Црној Гори, с обзиром да ове две телевизије чине свега пет одсто у структури прихода 'Пинк медија групе'. Оне нису компатибилне са дигиталним развојним планом 'Пинк медија групе'", наведено је у саопштењу које је у име ове куће потписала директорка задужена за односе са јавношћу Маша Вујовић.

Ова телевизија најавила је почетак изградње новог студија који ће се одликовати 4К дигитал технологијом. Реч је о сложеном систему модерних уређаја помоћу којих ће бити могуће снимање у изузетно високој резолуцији (4.000 пиксела). Овај студио биће специјализован за највише домете на плану виртуелне реалности и гејминга.

- Реч је о примени најсавременије технологије која омогућава снимање садржаја - филмова, ТВ емисија, спотова - у складу са највишим захтевима времена - објашњавају у "Пинк медија групи". - Овај студио подржаваће постављање виртуелне сценографије, а омогућиће и примену низа других технолошких достигнућа помоћу којих ће бити могуће емитовање и снимање најквалитетнијег програма.

ЈОШ ЧЕТИРИ КАНАЛА

ТЕЛЕВИЗИЈА Пинк ускоро ће емитовати програм на четири нова канала. Како је наведено у саопштењу ове медијске куће, пуштање нових канала планирано је за 1. септембар ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Neko

24.04.2018. 13:17

Okupacija, steže se obruč.Uništavaju Srpski mediji, amerikanziacija zadaje finalni odarac.

Боље би му било да је продао

24.04.2018. 13:44

Ако му РРА једног дана одузме лиценку као што је одузела браћи Карић пре 12 година, отићи ће и њему цела компанија по набавној цени.