ПРОШЛО је четири године од покретања првог телевизијског такмичења за нове и неафирмисане бендове, сада већ знаног а и даље јединственог Бунт рок фестивала. И ове године, пријаве за такмичење показале су да у Србији постоји велики број музичара који инспирацију проналазе у рокенролу.

У четвртом серијалу (почиње вечерас у 21.50 на РТС 2) очекује нас осам квалификационих емисија, које ћемо пратити сваке среде до 30. маја. Поред ауторке фестивала и емисије "Бунт", Бранке Главоњић, у улози водитеља појавиће се Борис Бакалов, један од фронтмена бенда "Ничим изазван" (на фотографији са Главоњићевом).

ПРОЧИТАЈТЕ И: Manjifiko: Iz Beograda uvek odlazim punog srca, ali ranjen

У првој емисији представиће се три такмичарска бенда: БАЗ из Шапца, "Алеја великана" из Београда и The end is near, такође из Београда. Гости фестивала су прошлогодишњи победници, београдски бенд "Вива вопс", који је уживо наступио. Новинари "Бунта" Милица Марковић и Игор Гимбош представиће бендове, а током свих емисија жири чине: Маја Цветковић из бенда E-Play и Вукашин Марковић из групе Irie FM, као и представници гостујућих бендова и музички уредници РТС-а. Најпре, вечерас, њих представљају Александар Ћурчић из "Вива вопса" и Доброслав Предић. Такође, у прве две емисије члан жирија као представник домаће рок сцене је Мирослав Цветковић Цвеле - басиста Бајаге и "Инструктора" и музички продуцент. Он је уједно и председник жирија, који проглашава финалисте у првој емисији.


НАГРАДЕ

ПОБЕДНИЦИ фестивала, између осталих награда, добиће прилику да наступе на осам најважнијих музичких фестивала у земљи и региону. За почетак, подсетићемо се вечерас зашто је Арсенал фест, који се одржава у Крагујевцу, један од најважнијих српских музичких фестивала. Такође, сазнаћемо више о MTV Vision, који као награду додељује музички спот. Уз то, и ове недеље екипа емисије нас води на концерте, али нас и упознаје с новим издањима куће Metropolis Music.