У ДОМУ културе “Студентски град” у Новом Београду вечерас ће од 19 часова бити изведен сценски приказ књиге “Пост скриптум” Лидије Николић, наставка књиге “Осећања.О.Сећања” о пијанисткињи, архитекти, рок хероини и чланици групе ЕКВ Маргити Стефановић Маги. За разлику од прве књиге, која је по речима Пеце Поповића “изазвала лавину достојну пријатељства”, “Пост скриптум” се не бави личним успоменама, већ туђим осећањима и сећањима на Маги, кроз исповести, писма, поруке, мејлове, песме, новинске текстове и коментаре на друштвеним мрежама непознатих обожавалаца и угледних људи из света уметности.

ПРОЧИТАЈТЕ И: EKV-na-grafikama-Vuka-Velickovica

Иначе, “Маском рекордс” је управо објавио дупли албум “Круг”, последњи звучни снимак ЕКВ са акустичног концерта у Приштини у мају 1994, за који се дуго сматрало да је изгубљен.

- На “Кругу” су инструменти сведени на акустичну гитару и клавир - објаснио је рок критичар Александар Жикић. - Милан и Маргита остали су, после свега, сами, али их то, судећи по овом албуму, није нимало поколебало у настојању да у сваком тренутку дају најбоље од себе.