Стефан Радоњић: Покрећу ме изазови

М. Бобинац

понедељак, 30. 10. 2017. у 06:45

Стефан Радоњић: Покрећу ме изазови

Стефан Радоњић

Овог талентованог младића публика тек упознаје, а симпатије многих стекао је учешћем у остварењима "Бићемо прваци света"

ЧУКИ, Миленко Новаковић, Никола, Борис, портпарол полиције, Новак Милошевић и Џери познати су ликови из домаћих серија и филмова, који су настајали у периоду од 2010. до данас. Сви ти карактери могу се спојити у једно - глумца Стефана Радоњића, који им је удахнуо живот. Овог талентованог младића публика тек упознаје, а симпатије многих стекао је учешћем у остварењима "Бићемо прваци света", "Доброј жени", "Приђи ближе", "Убицама мог оца", "Синђелићима"... Тренутно у серији "Истине и лажи" показује своје глумачко умеће, а ускоро ће то чинити и у филму "Заспанка за војнике" Предрага Антонијевића. Улогом Џерија у ТВ серији рађеној по узору на аргентинску Graduados, која се емитује радним данима (осим петком) од 21.00 на Првој, приказао је и своје певачке способности.

- Кад су ме позвали на кастинг, нисам био сигуран у шта се упуштам, али сам интуитивно имао велико поверење у целу ауторску екипу, иако пре тога нисмо сарађивали - присећа се Радоњић. - Касније сам сазнао која ће се глумачка имена наћи у овом пројекту и било ми је јасно да ће рад бити забаван и динамичан.

* Осим са Михаилом Вукобратовићем, Миланом Коњевићем и Предрагом Марковићем, који су режирали "Истине и лажи", сарађивали сте са Дарком Бајићем ("Бићемо прваци света") и Мирјаном Карановић ("Добра жена"). Колико су ово двоје редитеља захтевни на сету?

- Дарка знам од пријемног испита и он је пратио рад студената глуме, па ми је било лако и забавно да радим са њим. Озбиљан је и много тога може од њега да се научи. Искрен је и професионалан, а то што смо обојица са Дорћола помогло је да се лакше споразумемо. Мирјана Карановић ми је после дипломске представе уделила дивне коментаре и убрзо је уследио позив за рад на њеном филму "Добра жена". Иако тумачим споредну улогу, било ми је велико задовољство и част да радим са Миром. Сарадња је једноставна са онима који посао држе у малом прсту и тачно знају шта хоће.

* Шта вас покреће у глуми?

- Изазови, игра, креирање неког другачијег света, контакт са публиком и дијалог с њима. Размена наших енергија и емоција. Тежња да у себи пронађем особине лика који тумачим, иако оне нису увек позитивне и прихватљиве. Покушавам да победим себе и успем у нечему што је деловало немогуће. Можда је то помало детињасто, али не марим.

ЛЕПОТА ЈЕ У ИМПРОВИЗАЦИЈИ

* Осим пред камерама, глумите и у позоришту. Једна од представа у којој играте је "Не оклевај - импровизуј", где на лицу места креирате сцене. Колико је то захтевно?

- Театар импровизација је изузетно комплексна ствар, иако можда делује једноставно. Али у томе и јесте лепота. Треба извештити мисли и тело и делати у тренутку. Није лако бити непрестано у акцији-реакцији са партнером и креирати причу у тренутку пред пуном салом. Драго ми је да публика воли ову представу, а многи долазе неколико пута заредом како би се уверили да је сваки пут другачије. Представу играмо у Установи културе "Вук Караџић" већ три године и сваки пут се изнова радујем новом извођењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације