Славко Николић: Аматери певају српске песме

В. Н.

недеља, 22. 10. 2017. у 16:06

Славко Николић: Аматери певају српске песме

Фото Dream

Очување српске културне баштине главни је циљ оперског певача Славка Николића, који већ седму годину заредом у Младеновцу организује такмичење "Српске соло песме"

ОЧУВАЊЕ српске културне баштине главни је циљ оперског певача Славка Николића, који већ седму годину заредом у Младеновцу организује такмичење "Српске соло песме", а од ове године и "Српске традиционалне песме". Оба догађаја биће одржана 18. и 19. новембра у младеновачкој основној школи "Стеван Христић", у којој Николићу несебичну подршку даје директорка Нада Торбица Ђокић.

- Пропозиције, електронске пријаве и све што је везано за такмичење се налази на сајту Musicmlad.com - објашњава Николић за "Новости". - Оно што је новина од ове године, јесте прво такмичење "Српске традиционалне песме", јер желим да објединим нашу класичну, уметничку песму са традиционалном. То је значајно због откривања нових талената, а тако и професори имају увид у оно чиме Србија располаже.

Надметања у певању су класификована по категоријама. За ученике основних и средњих музичких школа, као и за студенте Факултета музичке уметности, намењено је такмичење "Српска соло песма", а самоуки певачи (аматери) од 15 до 25 година, могу се пријавити за извођење наших традиционалних песама. Стручни жири ће бодовати кандидате, а победнике очекују признања.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације