Немица после 45 година тужила Поланског за силовање

Танјуг

среда, 04. 10. 2017. у 22:28

Немица после 45 година тужила Поланског за силовање

Фото Танјуг, Ennio Leanza/Keystone via AP

Немица Ренате Лангер поднела је пријаву против редитеља Романа Поланског због силовања пре 45 година, које се, како је навела, догодило у његовој кући у једном алпском одмаралишту
Немица Ренате Лангер поднела је пријаву против редитеља Романа Поланског због силовања пре 45 година, које се, како је навела, догодило у његовој кући у једном алпском одмаралишту, саопштиле су швајцарске власти данас.


Лангер (61) је поднела пријаву полицији у Сент Галену прошле недеље тврдећи да ју је Полански (84) силовао у својој кући у Гштаду у Алпима у фебруару 1972. године, саопштили су полиција и регионално тужилаштво.


Адвокат Поланског Ерв Темим рекао је за АП да још није разговарао са њим о томе.


Прочитајте још: ПОЉАЦИ РЕКЛИ "НЕ" АМЕРИЦИ: Највиши суд одбио изручење режисера Поланског


Лангер је за Њујорк тајмс изјавила да је чекала с пријавом за силовање јер је бринула како ће на то реаговати њени родитељи, који су недавно преминули.
Како је објаснила, у Гштад је отишла јер ју је Полански позвао на кастинг за филм. Она је у то време радила као модел у Минхену.


Полански је побегао из САД у Француску 1978. године након што је проглашен кривим за силовање тада малолетне Саманте Гејмер у Калифорнији.


Прочитајте још: Пољска неће изручити Америци Романа Поланског


Гејмер је летос затражила од суда да одбаци њену тужбу против редитеља, наводећи да верује да је његов вишедеценијски егзил довољна казна.

Коментари (1)

Bane

05.10.2017. 09:49

A šta si tražila u njegovoj vili? Kao "model" digne noge na privatnom "kastingu" u luksuznoj vili u ekskluzivnom skijalištu, kako bi dobila ulogu i napravila glumačku karijeru, a onda se posle 45 godine seti da je jadna i naivna "silovana". I sva, tako čedna i "povređena", od sramote čekala da joj roditelji umru kako bi podnela krivičnu prijavu. Definitivno su feministkinje zavladale svetom.