ПОВОДОМ васкршњег концерта који ће интерпретаторка духовне музике Дивна Љубојевић са својим хором "Мелоди" одржати 20. априла у београдском Сава центру, јуче је у Медија центру одржана конференција за новинаре, на којој је, осим ње, говорио и Зоран Вуловић, власник промотерске куће "Лонг плеј" која организује догађај. Захвалан Дивни што их је одабрала за промотера, Вуловић је истакао да њени концерти имају другу димензију у односу на остале:

- Дивна нас води на пут љубави, мира и дивних осећања. Излети са обрадама Бајагине песме "Од када тебе волим" и Делчине "Сиђи до реке" показују њену храброст и ширину. Дивна није уметница која се бави само духовном музиком, већ има снагу да покаже да је то што ради другачије од стандардних путева.

Уз позив публици која слави љубав и музику да дођу на васкршњи концерт, Зоран је имао потребу још нешто да дода, уз опаску да може звучати патетично.

- Пре и после прошлогодишњег концерта Дивне Љубојевић ја нисам остао исти човек - рекао је Вуловић, на шта је добио аплауз присутних.

Ганута је била Дивна његовим речима, и захвална, а обраћање новинарима је почела објашњењем назива концерта.

- "Слово љубави у Богородичином граду" је назив концерта који нећете видети на билбордима јер тражи објашњење - рекла је Дивна. - Како је Васкрс празник љубави, нaјвећи хришћански празник, мислила сам шта му треба принети као најлепше. Ја имам музику, ми као народ имамо "Слово љубве" Деспота Стефана Лазаревића, који је средњовековну престоницу Београд посветио Богородици, па је то дугачко оправдање да концерт назовемо баш тако.

У нади да ће Дивнини васкршњи концерти постати традиција у њеном родном граду, она је овога пута најавила другачији репертоар од прошлогодишњег:

- Наступамо у светлој седмици после Васкрса, када се певају веселе песме. "Мелоди" и ја спремамо духовну васкршњу трпезу, пуну радосних песама. Прошле године репертоар је био прилагођен времену поста, а овога пута, певаћемо "Христос васкресе" и друге прикладне нумере.