Раде Шербеџија: Ја сам Србин, стопостотни!

Ј. ПОПОВИЋ

22. 12. 2016. у 07:45

Раде Шербеџија: Ја сам Србин, стопостотни!

Фото Н. Скендерија

Раде Шербеџија пред концерте "Узалуд је будим": Направиле су ме личке планине, Јадранско море, али и Београд

МНОГО се буке подигло због предновогодишње мини-турнеје коју истакнути уметник Раде Шербеџија почиње вечерас концертом у загребачком "Лисинском". Уместо о његовом шарму, музици и стиховима, о Шербеџији се говорило у другом контексту, који није био тема разговора за "Новости". Пред још једно дружење са Београђанима, 27. децембра у Сава центру, питамо га ко чини "Западни колодвор", који ће га пратити на концерту "Узалуд је будим".

- "Колодвор" је бенд, кад мој син Данило свира, има нас седам, и то су најбољи музичари својих инструмената у Хрватској. Многи су професори на академијама. То је добра ствар, јер се мораш трудити да досегнеш тај ниво. Да будеш топ. А с друге стране, ако нешто зезнеш, они те извуку.

* Ко кога води на сцени?

- То је тешко рећи. Узајамно је, ја их поведем у авантуре, јер сам склон импровизацијама, директно нешто измислим, а они су спремни. Као да су кафански музичари, сви ти професори.

* Грађанин сте света, да ли ће резултати избора у Америци утицати на вашу каријеру?

- Поновио бих оно што је рекао Славој Жижек, један од највећих интелектуалаца Европе и света: "Грозан је овај Трамп, ужасан је, али више се бојим Хилари." Слажем се са њим. Што се тиче моје каријере тамо, на мене ништа не утиче. Тамо можеш отворено рећи да си против председника Америке и нико те неће ставити у затвор због тога. То је једна добра ствар, али не значи много. Оно што је грозно, када говоримо о тим изборима, је то што више нема правих лидера у свету. Свет воде менаџменти, велике корпорације и тајне службе, а председници земаља више не играју главну улогу. Зато има толико ратова и толико сиромаштва.

* Шта пишете ових дана?

- Недавно ми је изашла књига изабраних песама "Странац", а још пишем књигу прозе, наставак "До последњег даха". Заправо, није наставак, али је исти стил и зове се "Зелена карта". То је она по којој си странац, стављен у ту категорију да имаш грађанска права, али немаш право гласа, па си, ипак, странац. Одавно сам је почео, али сам прекинуо пре шест година.

* Имате ли потребу да на једном месту будете свој на своме?

- Ја сам одавно свој на своме. Кад једном постанеш странац никада више не можеш назад. Рекао ми је велики хрватски песник Данијел Драгојевић: "Ух, што ти завидим, ти си оно што ја сањам цео живот, да постанем странац у властитој земљи". Има у томе некакве лепоте. То је донхуанизам, не у смислу освајања жена, него као самоћа, као филозофска категорија. Када једном то осетиш некако ти постаје слатко, заводљиво. И с друге стране, кад си странац негде, на други начин си грађанин планете, мала је једна земља. Препознајући то у себи, осећам љубав и посебно локални патриотизам према мојој националности и пореклу. Ја сам Србин, стопостотни! Исто тако волим и домовину где сам рођен. Јер, нису ме само отац и мајка направили, направиле су ме и личке планине, онај мој Велебит и Јадранско море које волим цео живот. Направили су ме као младог човека загребачка академија и театар, исто као и Београд у који сам долазио, бележио прве успехе и снимао филмове.

* Без чега од тога не можете?

- Без мора, апсолутно. Море ми је најјаче. Ја сам риболовац. Сатима могу да седим на чамцу и то ми је посебна страст.

* Да ли сте пецали у Београду, на оној, помало скривеној савској обали са приватним сплавовима?

- Јесам. Ишао сам, дружио се са пријатељима. Нарочито са Павлом Вуисићем, он је обожавао свој сплав.

* Боб Дилан - нобеловац?

- Заслужио је, наравно. Као што је и Арсен заслужио. Смешно је то како у свему постоје калупи, тако постоје и писци за које се зна како пишу и где се појављују. То није истина. Боб Дилан је написао божанствене стихове. Он се не представља писцем, него певачем, а заправо је песник од самог почетка. Па, како су песници некада писали стихове? Многи су певали своје сонете и песме. Верујем да је и Шекспир сигурно неке сонете испевавао на некој гитари, јер је баш ритам тај који је важан у сонету.


ПЛОВИДБА СА ГАГОМ ПО ЈАДРАНУ

- ИМАМ једну посебну ствар - открива нам Шербеџија. - Милена Дравић ми је поклонила Драганов чамац. Инсистирала је да ми га поклони, и да буде код мене, јер смо велики пријатељи. Ускоро ћу чамац пренети у Хрватску и поринути га у море у Истри. Возићу га измеђи Фажане и Бриона, ловићу рибу на њему, превозићу моје глумце с њим. Фина је то барка од шест и по метара. Зваће се "Гага". Морам само његову слику да импрегнирам на барку, али да буде црно-бела, као нека графика. И тако ће Гага пловити са мном по Јадранском мору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (91)

paranoid

22.12.2016. 08:08

od cijelog intervjua, u naslov stavite dio jedne rečenice, ne biste li skupili više pregleda! jadno od jednih večernjih novosti...

Fenomen

22.12.2016. 08:17

Kakav Srbin bre? To je covek bez identiteta...u Zagrebu je Hrvat, u Sarajevu Jugosloven, a u Beogradu...covek koji voli srpske pare!

Vesna

22.12.2016. 08:23

Ostavite coveka na miru sa potrebom opredeljivanja je li ili nije srbin i sta je Zamislite da vas neko stalno pita koliko imate kg ili koliko puta nedeljno/mesecno/godisnje - vodite ljubav. Verujem da je ljudima koji su dugo ziveli negde veliki deo te zivotne sredine usao u karakter, srce i dusu Mislim da im je teze nego onima koji se nisu micali iz majcinog krila gde je bilo najudobnije bez obzira na spoljne okolnosti. Toliko nas ima rasejanih po svetu i svima je mucno i tesko i bez dodataka

sumadinka

22.12.2016. 08:37

Rade Šerbedzija je bio ozenjen Hrvaticom i sa njom ima dvoje dece: Danila i Luciju! Ta deca su odrasla uz majku i najverovatnije se izjašnjavaju kao Hrvati, mislim da deca mešovitog braka ne znaju šta su, daću jedan primer: moj suprug je po ocu Srbin po majci Hrvat koja je rodom iz Like. Pošto je sa 20.tak godina došla u Srbiju, udala se tu se skućila, nekako je decu vaspitavala da su to što jesu i gde su - Srbi, oduvek je bilo da je prezime očevo a retko majčino...

Неша

22.12.2016. 08:46

Јеси по пореклу, духовно си Туђманов пион. Јеси ли икада дигао глас против усташа? Срамота.

Дане С.

22.12.2016. 08:48

Браво РАДЕ ЧОВЕЧЕ! Моја судбина је слична, родио се у винородној ЖУПИ, цео живот провео у Љубљани, сада сам мало у Љубљани мало у Београду, лето проводим у Поречу на мору, (за оне који не знају Пореч је у Хрватској Истри) и свуда сам СТРАНАЦ. Улазим тако на Брегани из Словеније 1996. године и Хрватски полицајац ме пита "Слободане, Слободане ил је јање ил за клање" уз усташку музику са радија. Улазим у Србију "Слободане, Слободане", тада Слободан Милошевић није био више популаран, проблеми свуда.

gledalac

22.12.2016. 12:30

@...karakterna osobina - Slažem se i da dodam da je upravo on u filmu "Variola vera" lepo objasnio razliku između ženskog polnog organa i karakterne osobine koja njega krasi.

Томица Кораћ

22.12.2016. 09:12

Јеси, него шта си. Сваки пут пред наступ у Београду. У својој домовини већ и не толико...

Expert

22.12.2016. 14:27

@Kant - Pa, niko ne kaže da on nije genijalac! On je genijalac kao glumac, kao boem ,kao pesnik ali je loš kao čovek. Ako to ne uviđaš, onda si slepac.

jeca

22.12.2016. 17:19

@Kant - A ti ga znaš lično pa tvrdiš da je loš čovek?Čuj po toj logici i ti si mnogo loš.I ne,ne uviđamo da je loš čovek.

Деки

22.12.2016. 09:23

Ја мислим да нема веће љиге са ових простора, од Радета Шербеџије. Наравно да је Србин, посебно када је то пожељно или корисно, али је исто тако и Хрват, Југословен или светски човек, када то затреба. Одавно се смучио Хрватима, а проваљен је и од стране Срба, тако да може слободно да се изјашњава и као директни потомак војводе Степе Степановића, никакву тежину нема. Имао он још неких интересантних изјава по питању Србства, које бисте могли да објавите, ради потпуније слике о Радету Шербеџији.

Spiridon S.

22.12.2016. 13:33

@Деки - @Deki. Sve je istina,Rade je u isto vreme i Srbin i kosmopolita,odnosno veliki umetnik..Znas tesko je shvatiti "visokoletace" ljude bez granica..i stavljati ih u nekakav uzak i sitan kontekst obicnog smrtnika sitne duse..

Darko Matijevic

22.12.2016. 09:45

Kakva velicina od coveka !?! I glumac i covek !? E da nam je vise ovakvih ljudi gde bi nam bio kraj !?!

Krajišnik

22.12.2016. 09:45

Jesi po rođenju, isto kao i Arsen i pola današnjih Hrvata, ali ti si pravi primerak Srbina unijata, koji u drugoj generaciji postaje Hrvat a u trećoj mrzi Srbe. Šta si ikada uradio za svoje Srbe u Krajini? Nikad nisi došao u Pravoslavnu gimnaziju u Zagrebu da održiš deci neko predavanje...nedaj bože da si odigrao neku predstavu za školarce u nekoj školi u Krajini....Nikada te nisam video ni u jednoj humanitarnoj akciji za pomoć "svojim" Krajišnicima, nikad nisi došao u Srpski klub u Americi....

Dragan bgd

22.12.2016. 14:08

@Krajišnik - Ne smanjuj,Vecernje novosti su odavno pisale o rezultatima Svajcarske genetske agencije GENEA,KOJA JE URADILA GENETSKU STRUKTURU EVEROPSKOG STANOVNISTVA,MSILIM 2013 GOD,70% JE SRBA u toj Banovini Hrvatskoj.Slazem se,iz koristoljublja,mnogi Srbi su isti ko Hrvati po pitanju Srba.Uzas jedan ali to ce se promeniti.Zasto to mislim,pa neko je sa ozbiljnom namerom dao GENEI zadatak da obradi Evropu,samo je pitanje vremena kad ce rezultati na sto,a oni su mnogo Srpski.Pozdrv.

BOŠNJAK

22.12.2016. 09:50

kad dobiješ šut kartu iz RH zbog srbofilije, pecaćeš na Rasini...RH ti dala sve, a ti tako vraćaš, kameleon si ti.

Tixon

22.12.2016. 12:38

@BOŠNJAK - Srboflije???Po tebi bi Šerbedžija trebalo da mrzi Srbe i Srbju.Mrziš li ti svoj narod?

Ivan

22.12.2016. 13:17

@BOŠNJAK - Zašto bi srbofilija po difoltu predstavljalo nešto loše i zabranjeno? A da, zbog ustašoidnih rasista i srbofoba koji još u glavama ratuju.

Spiridon S.

22.12.2016. 13:25

@BOŠNJAK - @Bosnjak (od 93) A gde ti vidis "srbofiliju"..?! U cinjenici da se covek (Rade)oseca i izjasnjava kao Srbin..Gde je tu problem,i sta ti tu smeta..?Dali cinjenica da ti je cukundeda uzeo veru i intenditet okupatora osmanskog,stvara tu mrznju prema srbinu i srpskom..?Kako god okrenes brate srbine muslimanske vere pises i govoris srpski..A mozes da se lazes do beskraja..

Vexi

22.12.2016. 09:54

Ja, ja a ge si bio tokom ratova kad si se zbog karijere deklarisao kao hrvat. Kako ga bre nije nimalo sramota ovog Šerbedžiju. Došao ovde ovoj sirotinji da otima pare. Što nije napravio besplatne koncerte kad je toliki srbin. Nek se on vrati tamo odakle je došao. I da, jesi bato hrvat, veći nego oni sami.

Fujto

22.12.2016. 10:43

Koji licemjer! Živi i radi u Rijeci, Hrvatskoj. Uporno se predstavlja kao hrvat, ali ga tamošnji desničari ne prihvataju kao sebi istog, nego ga gledaju kao četnika. Licemjer se stalno od takvih brani, da on nije Srbin, ali ne vredi. Kada mu zatreba novaca, e onda eto našeg "Srbina" da nam pjeva, recituje, glumata...po Srbiji. Licemjer, koji svojim izjavama i postupcima stalno ponižava Srbe, a kada mu zatreba srpsko tržište, naprasno postaje Srbin.

repus

22.12.2016. 11:28

pa takve izjave smo slušali od presednika nazovi patrioskih stranaka ali ni jedan ne dade život za srbiju I srpstvo nego tuđa deca ginuše za takve izjave

Ivan

22.12.2016. 12:09

Svi koji Radeta smeštate u Srbe ili Hrvate zapitajte se da li će on biti bolji ili lošiji ako ga smestite u neku grupu. Ako je odgovor DA onda je do vas a ne do Radeta.

Nostradamus

22.12.2016. 12:16

Rade ja mislim da ce sada nacionalisticke balkanske horde da pocnu da te prozivaju, he, he, he. Ne trpe nacionalisti da budes iznad njih, da imas svoj stav i da nisi deo te rulje. Njihov IQ im ne dozvoljava da nekome dozvole da se ponasa drugacije od njihve crno-bele zivotne filozofije. Samo napred jer si jako dobar glumac i umetnik.

Драгана

22.12.2016. 12:43

Чуда се догађају. Откуда то да Шербеџија одједном постаде Србин, кад се зна да се читавог живота изјашњавао прво као Југославен (у време комунизма), а затим као Хрват из Лике. Када је увидео да га Хрвати не признају за свога, решио је ипак да постане Србин. Пошао је трагом Арсена Дедића (чији је отац био председник српске православне црквене општине у Шибенику). Али су њега Хрвати признали за свога, јер је имао "заслуге" за време грађанског рата, називајући Србе бандитима, разбојницима.

MarkoBgd

22.12.2016. 12:43

Pa dobro bre Srbine, što se onda družiš sa onom holivudskom ženetinom Andželinom ? Ako ništa drugo, mi Srbi ne volimo mršave, daskaste ženske

Неша

22.12.2016. 16:11

@markan - Маркане, ти си неки хумориста?Да није у сајентолошкој секти, знаш кад би добио улоге.

Меша

22.12.2016. 12:49

За такву врсту људи велики Меша Селимовић је написао (говорећи о муслиманима): "Они од којих смо отпали нас презиру, а они којима смо пришли нас не признају, а ми се бранимо мржњом". Није лако онима без националног идентитета, то су, ипак, несрећне личности.

dragana

22.12.2016. 17:15

@Меша - Šerbeđžija je dobar čovek,sećam ga se kada je dolazio u Bač kod rođenog strica.Ja sam tada bila dete,uvek je donosio poklone za decu iz ulice,a meni nije bilo jasno zašto to radi.Tek kasnije mnogo kasnije sam shvatila da je on glumac taj čuveni Rade Š. Nikada se tome u komšiluku nije pridavala velika pažnja,niti značaj,osim što smo mi klinci voleli kada dođe čika Rade jer će doneti slatkiše.Nije da smo ih bili željni,tada se bar imalo svega,ali....Elem, da ,jeste čistokrvni Srbin.

Efendija

22.12.2016. 12:58

Koliko tupavih komentara na jednom mestu, da ne poveruješ. Prvo da ste pročitali intervju do kraja ne bi našli da se izjasnio koje je nacionalnosti. Kao drugo, da li ste nekada čuli da je on pljuvao po bilo kome, Srbima, Hrvatima. Zar je bitno da li je Srbenda ili Hrvatina?! Suviše ste skučene pameti da bi shvatili Šerbedžiju i njegovu veličinu.

Yonge

05.04.2017. 05:13

@Efendija - Licno sam gledala intervju Britanske glumice Vanessa Redgrave, koja je bila Radetova prijateljica i dalje je. Ona je pljuvala po Srbima, i to sve ono sto je od njega cula!

Dragan Bijelogrlić

22.12.2016. 13:00

Znači srednja vrednost između Slovenije i zapadne Rumunije, se pomerila malo na istok. NIje više u Hrvatskoj.

@@@

24.12.2016. 01:28

@zole - @vlado pljevlja.Ja sam tvoj komsija i znamo se..A ti si jedan od onih kojima nikad nije dosta..A pametnom dosta.

vlado pljevlja

26.12.2016. 15:40

@zole - @@@ Ma stvarno?Pa kako ti se svidja ovdje kod nas u Kopenhagenu?Javi se da odemo na piće,a možes doći i do mog stana pošto vidim da znaš gdje sam.Izvoli u svako doba.Dočekaću te i ugostiti iskreno i od srca kao i svakog čovjeka sa naših prostora.Pozdrav.

Joksim

22.12.2016. 14:00

Da je ovo naše okruženje normalno, to koje je nacionalnosti ili veroispovesti, ne bi bilo bitno! Kada odbaciš sve kritrijume koji su pokazatelj kolko je ko čovek i koliko je ko ostvaren, latiš se onog ko si šta si i odakle si? Dajte ljudi; prevaziđimo to više!!!

serbiana

12.08.2018. 13:07

@Joksim - Da su tako kosmopolitski razmisljali nasi preci, ne bi se ti zvao Joksim, vec Osman, dragi prijatelju

drago

22.12.2016. 14:51

Da li je moguće da je posle sedamdeset godina konačno shvatio... Ne, ne verujem mu, on je ipak glumac.

Милан

22.12.2016. 14:59

Србин који је играо у нацистичко-пропагандном филму госпође Џоли !

DRAGANA

22.12.2016. 17:07

@Милан - Igrao je i Đuričko,pa?Šerbeđžija je odavno glumac i stanovnik celog sveta,a Srbin jeste,koliko god vama to teško palo.

Boris

22.12.2016. 15:44

Rade jeste Srbin ali nije onaj kakav mnogi Srbi zele da bude. Cak i da kaze da je Hrvat i marsovac ima pravo da bude sta hoce. Nemaju ljudi pravo da lazu, kradu ubijaju itd. Nije lako Srbin biti. Uvjek uz svoj narod cak i kad gresi. Gresili smo i gresimo mnogo ali to rade i drugi narodi i pojedinci.Treba nam jedinstva i ljubavi da parihvatimo sve Srbe:ateiste i gradjane sveta kao Rade i muslimane i katolike i pravoslavne Srbe isto, a uporedo da otvaramo dijalog i sa drugim pre svega susedima.

bubule

22.12.2016. 19:02

@Boris - Bas tako! Svako ima pravo da bude sta hoce. Ja sam Srbin iz Bosne, moj dobar drug je Bosanac iako su mu oba roditelja Srbi iz Bosne bas kao i ja. Neki se cude kako ja to trpim. Nema tu sta da se trpi. Postujem svog druga i njegov izbor, ali i on postuje mene i moj izraz kulturnog i nacionalnog identiteta. Moj prijatelj je posten covjek i meni je to dovoljno. Hvala vam na komentaru.

vlada perovic

22.12.2016. 16:22

tako je rade reci to jednom naglas i ti i arsen dedic i ostali srbi treba to da kazu jadno i glasno i oni hrbini ivanisevic doris dragovic itd

sas

22.12.2016. 16:28

Rade,bese to davno. Zajedno izadjosmo iz Sarajeva. Ne u istom autobusu ali u istom konvoju.Popismo kavu sto do stola, ne secam se de smo odmarali. ja .......

margareta

22.12.2016. 23:33

Мада га ценим као уметника, глумца, али се сада сетио својих корена. Протерали су га , прозивали "браћа" Хрвати,.а он се враћао..Сад када су , коначно, ударили најјаче, окренуо се свом пореклу.

Zika

23.12.2016. 03:35

Zizek jedan od najvecih intelektualaca, ahahahhaa. Rade nisi izgubio smisao za humor, al si izlapeo.

Moj otac i Serbedzijin otac su rodjeni u istom selu u lici, gde

23.12.2016. 03:37

....su oduvek ziveli samo srbi, i niko vise! Moji su Serbedzije, a Serbedzije su srbi, od Kosova pa naovamo. Mnogi od vzas koji ovde pisete komentare nikada i niste culi za selo Bunic u Lici!? Ali, ni za Bruvno, odakle je Plecas, Ili mPlocu, odakle su Sturlici, Vodotec, odakle je legendarno Maljkovic, Skare - rodno mesto Stojana Aralice, Smiljan u Lici, rodno mesto velikog Tesle, Debelo Brdo, odnosno Pecani, odakle je Jovanka, i Svilari, da ne pominjem: Srb, Lapac, Gracac, Srpsko polje, Srbi,sve

sas

23.12.2016. 16:26

@Moj otac i Serbedzijin otac su rodjeni u istom selu u lici, gde - S velikim postovanjem Tebi i svim pomenutim. U Tursko doba ste se svi odrzali. Ali U komunizmu ste Vecina pali;( za tita i Domovinu! amen

serbiana

12.08.2018. 13:03

@Moj otac i Serbedzijin otac su rodjeni u istom selu u lici, gde - Postovanje. Zivim u Kanadi, gde sam upoznala puno Srba iz Hrvatske, koji su mi svi listom priznali da su PRVI PUT culi i saznali da su Srbi onog trenutka kad su ih Hrvati poterali. Bukvalno, kazu, mi do tada nismo znali sta smo...Toliko o Srbima u Hrvatskoj, i naravno, cast izuzecima..

Dojčilo

29.10.2018. 07:26

@Moj otac i Serbedzijin otac su rodjeni u istom selu u lici, gde - Da nastavim: Svetozar Pribičević (Glavičani-Dvor na Uni), Petar Preradović (Đurđevac), patrijarh Josif Rajačić,patrijarh Pavle,, Siniša Mihajlović, Arsen Dedić, Veljko Guberina (legenda srpske i jugoslovenske advokature-Vrginmost) i mnogi mnogi drugi.... Srbi...dozovite se pameti i ne zatvarajte se u regionalne torove..jer nismo stoka nego ljudi...

Srboljub

20.08.2018. 02:22

@Marko M. - Zato što su prmitivni šovinisti jednako glasni u Hrvatskoj kao i ovde. Eto zašto.

Bojan Bogdanovic

26.08.2018. 12:46

@Marko M. - Zato što ste pakosni, nemate empatije, zlobni ste, tražite da čovjek govori ekavicu da bi bio čovjek... ološu! Ja sam Srbin, ali ne ulazim u tuđe razloge niti pozivam ikoga da radi po ukusu glupog naroda ( kakvi ste vi, dežurni hejteri )! Šta treba da uradi jedan genijalni čovjek da bi bio po vašem đubretarskom ukusu? Da se odrekne karijere, prijatelja u Hrvatskoj, svoje mladosti, značajnog dijela svoga života koji ga je učinio legendom?!

zaliv.NET

23.12.2016. 18:58

Zar ono nije negde izjavio "ja ne zelim u to da se mesam, ja nisam imao nameru da uvredim domoljube" (ili kako im se vec ti zovu sto su ratovali 1990god).....On je u "lepoj njihovoj" Hrvat 100% a ovde je sad Srbin 100%. Ja se samo pitam, da li on zna koliko je civila poginulo u toj "Oluji", da li je jednu rec rekao za skidanje cirilicnih tabli, da li je on ikada javno kritikovao nekoga kad je rec Hrvatima i onome sta su radili? Bar da kaze nesto za Jasenovac? A kao Srbin!

Pošten

15.01.2019. 16:36

@zaliv.NET - Prvo napomenuti par milijona projektila ispaljeno po civilnim objektima iz krajine pa oluju, ne podnosim mi ustaše a ni četnike. To je ista medalja sa 2lica. Rade je gospodin čovjek.

Mole

15.08.2018. 07:40

Rade je Srbin ali sa teskom govornom manom hrvatstine,kasno se setio da je SRBIN tek kad su ga krvati ispljuvali.

Ratko

28.08.2018. 18:57

Sad su Sebi samo oni koji su rodjeni u Sebiju ima Srba i u drugim krajevima bivse juge koji su bili i ostali Srbi celi zivot. lako je biti srbin u Srbiji ali biti u Hrvatskoj na Kosovu e tu se moras borit za to da bi bio i opstao Srbin. A vi iz Srbije sto se bucate da ste Srbi pa prodali bi majku za dinar kao sto prodadoste svu zemlju tudjinima. Stavite prst na celo pre nego pocnete lupat po tastaturama!

jeremija

11.01.2019. 11:12

@Ratko - prodali ste vi dovoljno za nas,došli i zaseli pa rasprodajete a pobegli ste sa svog praga da bi nama izigravali srbe.

Silni

22.01.2019. 07:45

@Djura - Da, naročito kada se uhvatiš pod ruku sa Anđelinom Džoli i snimi se "U zemlji krvi i meda",onda si brate Srbin 101%. Dali si tada "prodao" Srbiju za šaku islamskih dolara ili za pozicije svoje kćeri u svetu filma u SAD. Bravo Srbine!

Lucky

14.01.2019. 22:07

I ja sam Srbin gospodine Rade, stopostotni. Rodjen sam u Srbiji. To je nešto što se stiče rodjenjem i nosi u sebi a ne ide se okolo i maše time. Uz svo uvažavanje za Vašu karijeru i životno delo, mišljenja sam da to ne treba posebno potencirati. Mnogo je bitnije kakvi smo ljudi.