МОЛОТОВЉЕВ КОКТЕЛ: “Но смокинг оркестра” свирао у Уругвају

В.Н.

06. 12. 2016. у 07:17

Након концерата у Аргентини и Чилеу, Емир Кустурица и његов “Но смокинг оркестра” наступили су у Уругвају, у склопу велике латиноамеричке турнеје

МОЛОТОВЉЕВ КОКТЕЛ: “Но смокинг оркестра” свирао у Уругвају

Емир Кустурица / Фото Д. Теодоровић

НАКОН концерата у Аргентини и Чилеу, Емир Кустурица и његов “Но смокинг оркестра” наступили су у недељу у Уругвају, у склопу велике латиноамеричке турнеје. Мајсторском свирком дигли су на ноге присутне у препуној сали “Мјузик бокс” у Монтевидеу. Концерту је присуствовао и бивши председник Хосе Мухика. Публика није дозволила музичарима да оду из сале и вишеминутним овацијама вратили су Кусту и НСО на бис. На крају су сви као један скандирали “оле, оле, оле”.

- Овакво узбуђење никад нисам доживео - рекао је Кристијан Факундо, инжињер у пошти Уругваја, док је његова девојка Ана Мендез, новинарка локалног листа, написала у извештају да су “Кустурица и НСО чудо од музичара, а њихова музика Молотовљев коктел”.

- “Но смокинг оркестра” је производио узбуђење широм света, дуго то већ траје, али је сваки пут изнова узбудљивије и узбудљивије - рекао је Кустурица поводом турнеје по Јужној Америци. - Има неки ђаво у нашој музици, нешто се у тим композицијама објединило. Оне радијацијом озраче сваког ко нам се приближи, производе радост и у овом времену натмурених бендова терапијски делује на људе.

Чланови НСО се враћају на кратки одмор у Србију, док би Куста идуће седмице требало да заврши снимање документарног филма о Мухики.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)