Шотра у Херцег Новом наставио снимање серије о Лази Костићу

В. В.

15. 10. 2016. у 11:48

Шотра у Херцег Новом наставио снимање серије о Лази Костићу
Tрг Белависта у Старом граду био је најлепша сцена за снимање кадрова биографске серије "Santa Maria della salute"

ХЕРЦЕГНОВСКИ трг Белависта у Старом граду био је јуче најлепша сцена за снимање кадрова биографске серије "Santa Maria della salute" о једном од највећих српских песника Лази Костићу. Режисер Здравко Шотра ("Више од игре", "Рањени орао", "Грех њене мајке", "Браћа по матери", "Лајање за звезде", "Зона Замфирова", "Ивкова слава", "Шешир професора Косте Вујића"...) наглашава да серија доноси узбудљиве слике из друге половине 19. и почетка 20. века и једну велику љубавну причу.

- Једна од епизода из бурног живота Лазе Костића, једног од првих интелектуалаца међу Србима, који је био у елити европске интелигенције, поета, али и писац филозофских расправа и борац за ослобођење нашег народа, јесте и да је био дописник за бечке новине са црногорских и херцеговачких ратишта против Турака - казао нам је Шотра, окружен ужурбаним глумцима и техничарима који су заузели трг. - Био је седам година на двору књаза Николе, који је необично волео да буде са паметним људима, па је позвао Костића, Матавуља и друге. Снимали смо на Цетињу, а овде снимамо и Херцег Нови и Котор и Дубровник. На Белависти ћемо снимати освештање православне цркве у Дубровнику, а следе снимања и у Београду и Венецији.

Према Шотриним речима, филм "Santa Maria della salute" појавиће се у децембру, а серија би требало да буде емитована на РТС од Нове године. Улоге Лазе Костића и Ленке Дунђерски поверене су Војину Ћетковићу и Тамари Алексић.

На сету у Херцег Новом / Здравко Шотра

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације