Нови албум Адел продат у 10 милиона примерака у САД

Бета

уторак, 27. 09. 2016. у 23:13

Нови албум Адел продат у 10 милиона примерака у САД

Адел

Нови албум британске поп звезде Адел продат је у 10 милиона примерака у САД, чиме је постала певачица са највише продатих албума у 21. веку

Нови албум британске поп звезде Адел продат је у 10 милиона примерака у САД, чиме је постала певачица са највише продатих албума у 21. веку.

Аделе је свој последњи албум "25" издала у новембру, а на церемонији у Медисон сквер гардену у Њујорку, где је одржала шест концерата, награђена је дијамантском плочом, навео је данас агент певачице.

Америчко Удружење дискографских кућа (РИАА) саопштило је да је претходни Аделин албум "21", објављен 2011. године, продат у више од 14 милиона примерака у САД.

Адел, која је сличне рекорде продаје албума остварила и у Великој Британији, постала је тако певачица са највише продатих албума од почетка овог века.

Од 2000. године само је неколико албума достигло дијамантске тираже, а међу њима су компилација Битлса "1", "Тхе Еминем Схоw" хип хоп музичара Еминема, "Уп" Шанаје Твејн и "Оопс!...И Дид Ит Агаин" Бритни Спирс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Igor

28.09.2016. 01:42

Tamo samo i mogu da to prodaju . Klasican proizvod britanske kulture koji bi trebao da bude globalni hit maker. Nikad vise nadam se nece nam to uvaliti