НАША овогодишња представница на “Евросонгу” у Шведској Сања Вучић, снимила је са колегама химну “Кућа хероја”, у част српским спортистима на предстојећим Летњим олимпијским играма у Бразилу. Песму је компоновао Бане Опачић, аранжман је урадио Душан Алагић, а поред Сање, певају Гоца Тржан, Звонимир Ђукић Ђуле (“Ван Гог”), Наташа Беквалац, Лена Ковачевић, Жељко Васић, Александра Радовић...

- Оберучке сам прихватила понуду да се прикључим екипи која је радила на песми и било ми је сјајно на снимању - каже за “Новости” Сања Вучић, певачица крушевачке реге групе ЗАА, која се тренутно одмара у родном граду. - Баш ми се допада композиција, сигурна сам да ће је певати цела нација, а нашим спортистима желим да освоје што више медаља.

* Како проводите лето, наступате ли са групом?

- Имамо доста свирки, спремамо четврти студијски албум, а радим и на другим музичким пројектима. Наступили смо у Инђији, Врњачкој Бањи и Шибенику. Свирали смо и на “Демо фесту” у Бањалуци, где смо 2009. почели каријеру, освојивши треће место. Сада нас очекује београдски “Бир фест”. Што се албума тиче, још не знам када ћемо га објавити. Немамо рокове и музику не стварамо наменски и програмски, већ искључиво из потребе, ослушкујући сопствене емоције.

* Колико је учешће на “Евросонгу” допринело популарности

ЗАА?

- Јесте сигурно у значајној мери, али треба имати на уму да реге и ска нису комерцијални стилови. Надам се да ће временом и та сцена заживети и добити већи простор у медијима. Многи људи који слушају алтернативну музику и долазе на наступе ЗАА, не прате “Евросонг”, па не знају да сам се такмичила. Можда су нешто начули, али нису баш сигурни.

* Да ли бисте поново на “Евросонг”?

- Наравно, учествовала бих сваке године уколико би било могуће! “Евросонг” ми је прелепа успомена, а улазак у финале велики успех. Познанство и дружење са учесницима из других земаља је невероватно искуство. Ниједног тренутка није било зависти, љубоморе или гледања испод ока, чега сам се прибојавала пред одлазак у Стокхолм.