Лазар Дивјак представио музички роман: Концертне згоде међу корицама

В.Н.

четвртак, 16. 06. 2016. у 23:46

Лазар Дивјак представио музички роман: Концертне згоде међу корицама
Београђанин Игор Дивјак (36) мало прича, али је много доживљаја с концерата описао у музичком роману "Roll intro tape" ("Лонг плеј"), који је представљен у београдском "Пароброду"

БЕОГРАЂАНИН Игор Дивјак (36) мало прича, али је много доживљаја с концерата описао у музичком роману "Roll intro tape" ("Лонг плеј"), који је представљен у београдском "Пароброду". На промоцији су свирали Никола Врањковић, Данило Никодиновски и Иван Зорановић, а говорили рок новинари и публицисти Александар Жикић, Петар Јањатовић и Предраг Новковић.

- Јесте да мало причам, али сам се пронашао у писању, а пре десетак година, када сам почео да бележим доживљаје с концерата, помагало ми је уверење да то ионако нико неће да чита - рекао је Дивјак. - У књизи не говорим само о себи. На концерте сам ишао с пријатељима, а они нису имали ништа против што их помињем.

Лазар је веома млад почео да иде на концерте, претежно рок музике, и тврди да га је одувек опчињавао читав систем који се дешава око самог наступа.

За Жикића је књига "Roll intro tape" вредна пажње јер су у њој описане тешке теме без патетике. Новковић је рекао да га је Дивјак подсетио на неке од незаборавних концерата којима је и сам присуствовао, док је Јањатовић констатовао да је необично колико различитих састава аутор прати пуног срца, те да су они у огромном броју квалитетни.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације