ГЛАВНА звезда шестог "Лејк феста", који ће од 11. до 14. августа бити одржан међу тополама на обали Крупачког језера код Никшића у Црној Гори, биће Ману Чао и његов бенд "Ла вентура". Они ће наступати последњег дана четвородневног фестивала, који је у протеклих пет година угостио "Лајбах", "Гуано ејпс", "Рибљу чорбу", "Гоблине", "Дубиозу колектив"...

Прво вече "Лејк феста" биће посвећено обележавању деценије обнове независности Црне Горе, улаз ће бити бесплатан, а посетиоци ће, између осталих, моћи да чују Бајагу и "Инструкторе" и Рамба Амадеуса. Једнодневна улазница кошта 10 евра, а комплет карата је 25 евра. И ове године ће бити организован бесплатан камп, у коме ће се налазити и мала бина, али ће гости из иностранства бити у обавези да плате боравишну таксу од 50 центи по дану.

- Уверени смо да ће Ману Чао привући велики број посетилаца језера на Крупцу - рекао је директор "Лејк феста" Пеђа Зечевић. - Нисам задовољан подршком државе, заслужујемо више него што добијамо, јер пунимо државни буџет.