Српска недеља моде у Њујорку

петак, 29. 01. 2016. у 13:00

Српска недеља моде у Њујорку
Први пут ће троје српских дизајнера представити своје креације од 15. до 18. фебруара у Њујорку

НАЦИОНАЛНА недеља моде Србије биће представљена на једном од најпознатијих модних догађаја - Њујоршкој недељи моде. Први пут ће троје српских дизајнера представити своје креације од 15. до 18. фебруара у Њујорку, што потврђује да се Српска недеља моде с правом сврстала међу пет најбољих модних фестивала у Европи.

- Српска недеља моде је уговором за недеље моде у Њујорку, Лос Анђелесу и Мајамију отворила пут нашим креаторима да се представе на америчком тржишту - рекла је Светлана Хорват, председница Националне коморе за моду Србије, која је позвана и на молитвени доручак у Вашингтону, који се традиционално одржава првог четвртка у фебруару. - Такође, потписали смо и уговор с Недељом моде у Вашингтону, тако да смо сада партнери са свим релевантним недељама моде у Америци. Бата Спасојевић се већ дуже време припрема за свој њујоршки деби. Сигурна сам да ће ово бити велики корак за српску моду.

Њујоршка недеља моде, одржава се двапут годишње и припада такозваној "Великој четворци", заједно са модним недељама у Паризу, Лондону и Милану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације