Представа Едит поводом 100 година од рођења Едит Пјаф

Танјуг

19. 12. 2015. у 22:34

Поводом 100 година од рођења француске певачице у Миксер хаусу публика имала прилику да ужива у сценско-музичком догађају посвећеном познатој уметници

Представа Едит поводом 100 година од рођења Едит Пјаф

Скриншот Тањуг

БЕОГРАД - Поводом 100 година од рођења француске певачице Едит Пјаф вечерас је у Миксер хаусу публика имала прилику да ужива у јединственом сценско-музичком догађају посвећеном овој познатој уметници.

Представа "Едит" изведена у Миксер хаусу настала је као омаж најважнијој фигури француске поп културе 20. века.

Редитељка Ана Поповић рекла је Тањугу уочи почетка да је представа настала као жеља и идеја независне продукције младих позоришних професионалаца и пријатеља.

Ауторски тим чини четворо младих уметника - драмски писац Сара Радојковић, композитор и пијаниста Југ Константин Марковић, редитељка Ана Поповић и глумица Милена Живановић.

"Представа је имала занимљив процес зато што је настајала од самог почетка у комуникацији између целог ауторског тима и мене као редитеља. Од мале идеје, расла је развијала се и резултат који смо остварили нешто је на шта сам поносна у својој краткој, али попуњеној каријери", испричала је Поповић.

Извршни директор Миксер хауса Иван Лалић рекао је за Тањуг да је Миксер постао широка платформа за развој различитих креативних идеја.

"Полако постајемо место и за класичну музику и установа која се бави и оваквом врстом представа", рекао је Лалић.

Он је казао да је вечерас посебно вече будући да је, како је казао, 100 година од рођења познате "велике мале жене" значајан јубилеј.

"Врло сам срећан, ово је посебно вече, очекујем диван концерт који ће свима бити путоказ за даљи рад", рекао је Лалић уочи представе.

Представа "Едит" осмишљена је поигравајући се са елементима кабареа, новог циркуса и мјузикла.

Једноставна и поетична, узбудљива и нежна, "Едит" говори о снази, рањивости, рату, суровости шоу бизниса, а пре свега о љубави, која је главна тема величанственог опуса Едит Пјаф.

Певачица, којој су њени сународници наденули надимак "Врабац" (Пјаф), јер је била висока свега 1,46 метра почела је да пева на улицама Париза.

Захваљујући свом специфичном, продорном гласу постала је глас Француске у свету.

Едит Пјаф је рођена као Едит Ђована Гасион у радничком кварту Белвил, у Паризу, где је певала с оцем, циркуским акробатом. Каријеру је започела 1935, наступајући у ноћним клубовима. Убрзо се прославила и постала прва Францускиња која је освојила Америку. Славна француска шансоњерка данас би напунила 100 година.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације