Мирка Васиљевић: Моју децу не занимају цртаћи

С. Добросављевић

08. 11. 2015. у 10:32

Мирка Васиљевић: Моју децу не занимају цртаћи

Мирка Васиљевић

Млада глумица о представи "Лепотица и звер", омиљеним бајкама, породици, троструком мајчинству...

ГЛУМИЦУ Мирку Васиљевић ускоро ћемо гледати у представи "Лепотица и звер" у режији Игора Дамњановића, чија је премијера заказана за 29. новембар у београдском Сава центру. Лепа Мирка истиче да јој је велика част што ће играти у јединственом сценском спектаклу са анимираном 3Д сценографијом каква код нас још није виђена. Она игра главну женску улогу Лепотицу, док ће Виктор Савић бити Звер. Текст за представу, према мотивима истоимене бајке Шарла Пероа из 17. века, написао Милош Милошевић. На дан премијере заказане су две представе, али ће због великог интересовања вероватно бити заказано још једно извођење.

- То ће бити спектакл са анимираном 3Д сценографијом и многобројним визуелним и аудио ефектима, нешто што још није виђено код нас - каже за "Новости" Мирка Васиљевић. - Једна од најлепших бајки икада биће урађена у раскошној форми, уз помоћ мађионичара, плесача и глумаца. Публика ће имати осећај као да је стварно у бајци. Док ми, рецимо, будемо трчали кроз шуму или по дворцу, имаће осећај као да се налазе у самом замку. Неће бити никакве сценографије, а уз помоћ 3Д технологије све ће деловати врло уверљиво. Имаћете осећај како да вам је птица пролетела поред главе. Мислим да ће представа подједнако бити занимљива и деци и одраслима.

Прилагођена је данашњем времену у смислу да се у њој не говори архаичним језиком, већ ће публика чути глумицу која каже да је била у шопингу и није нашла ништа адекватно за себе. Ликови живе у ово времену, али је прича прилагођена бајци.

Која бајка вам је била омиљена у детињству?

- "Лепотица и звер" ми је била једна од омиљенијих. Била сам право дете које су занимале такве ствари и то дете сам задржала у себи. Овај спектакл у 3Д анимацији биће потпуно другачији од онога што се може видети у дечјим позориштима.

РАЗДВОЈЕНОСТ ОД ВУЈАДИНА ДА ли вам пада тешко што сте често раздвојени од Вујадина, који је ангажован у иностранству?
Није лако, али тако живимо већ шест година. Гледамо на то као на тренутну ситуацију и да тако неће бити цео живот. Све док деца не буду кренула у школу, можемо да се организујемо и чешће идемо код Вујадина, али касније ћемо морати другачије да планирамо живот. Вујадин тренутно игра у молдавском Шерифу. Била сам тамо неколико дана. То је мирно место, идеално за децу док су још мала.

  Да ли деци читате бајке пред спавање?

  - Моја деца живе и расту у складу са својим годинама, па су им таква и интересовња. Не играју се мобилним телефонима и компјутерима, јер првенствено ја нисам залуђена тиме. Чак их ни цртани филмови претерано не занимају. Више воле да се играју жмурке. Знају најпознатије бајке, али нису залуђени тиме.

  Како се сналазите са троје малишана у кући?

  - С временом научите да се сналазите у таквим околностима, а и Бог вам да снагу и енерију да са лакоћом и уживањем учествујете у одрастању своје деце. Када се родио најстарији син, Андрија, природно сам осећала како треба да урадим многе ствари. Неке сам учила с временом, у ходу. Увек сам желела да имам велику породицу и жеља ми се остварила. Где има места за двоје, има и за троје. Али, тек сада видим да је велика разлика између двоје и троје деце.

  Планирате ли још деце?Засад не планирамо. Вујадин и ја имамо по 25 година и не могу да гарантујем шта ће се догодити за 10 година. Многе жене данас рађају прво дете после 30. Није лако издржавати и школовати троје деце, нити дневно одвојити бар по пола сата квалитетног времена за свако дете. Данас је имати троје деце исто као када су наше баке рађале по седморо-осморо деце. Родитељи су нам врло млади, моја мама има 48 година и када год треба, изађу нам у сусрет.


  Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

  Коментари (2)

  Cale Lole

  05.02.2016. 15:24

  Mozda ih zanima mamina predstava Hot Lajn ili Pazi sa kime spavas. Strasno...