ПРОШЛЕ би многе недеље када бисмо само набрајали шта је Зоран Симјановић до сада компоновао. Од музике за игране филмове, ТВ серије, преко цртаних и кратких филмова, до рекламних спотова...

Још не склапа корице нотне свеске. Недавно су завршена 13 ЦД-а, названа "Радио и ТВ трезор Зорана Симјановића".

- Од мојих 300 сати које сам радио за телевизију, издвојио сам 13 сати. Ту има свега, од шпица за дневник и разне ТВ емисије, преко ТВ драма, серија, као што су: "Грлом у јагоде", "Петријин венац", "Нешто између"... Ту су и разни сонгови, фестивалске песме... Има и више од стотину спотова.

* Кренула јесен. За вас нема годишњег доба када вам добро не крене.

- Ваљда. Видећемо, зато што нема пара. За културу су једино битне паре. Ако нема новца, нема ни културе. Већ десет година интензивно радимо на установи која би чувала аудио и видео материјале, a која би се звала. Медиотека, али још нема ништа од тога.

* У плану је и џез-музеј, а шта је са рок музејом?

- Већ годинама молим државу и град да направимо тај рок музеј. Видим да је нешто отворила група грађана. Идеја је била да се на једном месту отвори музеј рокенрола, џеза и балета. Али и од тога нема ништа.

* Идуће године се обележава 50 година од прве "Гитаријаде" у Београду.

- Кад оматориш, онда се најлепше сећаш младости. Прва "Гитаријада" је била 13. јануара 1966. године. Та идућа година је, иначе, страшно симболична. Те године је Кокан Ракоњац почео снимање филма "Немирни", а пошто су моје "Елипсе" победиле на "Гитаријади", ми смо у том филму свирали. У мају је отворен и Дом омладине. Идуће године се слави и 105 година српског играног филма, а наврашава се и 40 година од првог емитовања серија "Грлом у јагоде" и "Специјално васпитање".

* Како још памтите прву "Гитаријаду"?

- Ваше "Новости" су имале велику улогу у покретању "Гитаријаде". Сећам се, једном сте објавили проглас "Јавите се електричари". Наравно, мислило се на оне који свирају електричне гитаре. Али, на ваш апел јављали су се и они који као електричари раде на бандерама и поправљају струју. Што нас је у том пионирском послу јако забављало.

* Шта радите кад нисте у музици?

- Играм тенис са Гораном Марковићем. Ако се деси неки филм, радо ћемо тениски сет заменити филмским.