НА Централном гробљу у Београду породица и пријатељи у среду су обележили 24 године од смрти једне од највећих звезда југословенске и српске музичке сцене Томе Здравковића. Цвеће су положили Томина удовица Гордана, брат Новица Здравковић, менаџер Бане Обрадовић и певачи Ацо Пејовић и Никола Роквић. Смешак легендарног боема са надгробног споменика, подсетио је присутне на прошла времена, а певачев брат Новица убеђен је да се још дуго на музичкој сцени неће појавити Томин наследник. Гордана Здравковић запалила је свећу и подсетила колико је Тома био диван супруг.

- Године без њега тешко подносим - рекла је Гордана за "Новости". - Увек када из Канаде дођем у Београд имам осећај да ће Тома сваког тренутка да се врати с пута. И даље слушам његове песме, а мени најдража је "Заборављам песму", коју је написао пред крај живота.

Певач Ацо Пејовић је велики поштовалац лика и дела Томе Здравковића и редовно посећује његов гроб. Захвалан је на чувеној песми "Јелена", коју је добио од породице Здравковић, јер му је много помогла у каријери. За покојникову душу попио је и певач Никола Роквић, присетивши се тренутка када је као дете упознао славног певача:


- Били смо заједно на летовању у Будви са својим породицама. Пловили смо до острва Свети Никола, када нам се насред мора покварио чамац.