Принц Александар љуби Кустину ћерку

В. Н.

22. 07. 2015. у 20:46

Принц Александар Трећи Карађорђевић у вези је са ћерком прослављеног режисера Емира Кустурице - Дуњом

Принц Александар љуби Кустину ћерку

ПРИНЦ Александар Трећи Карађорђевић у вези је са ћерком прослављеног режисера Емира Кустурице - Дуњом. Мада се већ неко време шушка о њиховој љубави, пар се први пут заједно појавио прошлог викенда на прослави 70. рођендана српског престолонаследника Александра Другог Карађоревића. Кустина ћерка Дуња је дипломирани драматург, а пре него што је започела везу са српским принцом, њих двоје су се дружили. Александар Трећи, за кога многи тврде да је скроман младић, није желео јавно да коментарише свој однос са Дуњом. Он је најмлађи син српског престолонаследника, по коме је и добио име. Има брата близанца Ђорђа и старијег брата Петра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (30)

Milos

22.07.2015. 22:04

Interesuju me dve stvari. Prvo: Da li i ovaj govori srpski kao i njegov tata. I drugo: Da li ovi Karadjordjevici znaju za jos neko ime sem za Aleksandar, Petar i Djordje? Voleo bih da se u Srbiji uvede parlmentarna monarhija, ali kad bi bilo potomaka iz porodica Nemanjica, Hrebeljanovica, Kraljevica...

mitar

23.07.2015. 08:24

@Milos - Od svih što si nabrojao samo Nemanjići su prava dinastija. Hrebljanovići su bili kneževi i nikad više od toga. A Kraljevići, vjerovatno si mislio na Mrnjavčeviće. :-)

moj Miloše...

23.07.2015. 11:00

@Milos - Kraljević je titula, u stvari deminutiv sa istim značenjem kao i mladi kralj! Marko Mrnjavčević, sin Vukašina Mrnjavčevića, bio je kraljević titulom, a ne prezimenom. Da su te tvoji više učili o srpskoj istoriji, a ne kako su se zvali konj i pas druga-Tite sad ne bi ispao glup u društvu. Hrebeljanovići nisu kraljevska loza, već je Pribac Hrebeljanović, otac Lazara Hrebeljanovića bio logotet i peharnik kod Cara Dušana, a Lazar je oženio Milicu, kći vojvode Vratka (Nemanjići) i tako postao knez.

od Nemanje preko...do..danas

23.07.2015. 13:26

@Milos - NEMANJA, Stefan Prvovenčani, Uroš I, Dragutin, Jelisaveta, Stepan II Kotromanić, Katarina, Herman II Celjski, Varvara, Jelisaveta Luxembourg, Jelisaveta Habsburg, Vladislav II Jagelovič, Ana, Karlo II Habsburg, Ferdinand II, Ferdinand III, Leopold I, Marija Ana, Žoao VI Portugalski, Pedro I, Marija II, Antonia, Ferdinand Hohenzollern-Sigmarinen, Marija, ( Dei gratia REX semper Avgvstvs) = PETAR II Karađorđević. Majka Marija je veza sa svim aristokratskim obiteljima Evrope

Rođak

23.07.2015. 13:43

@Milos - kao da je nešto važno da li govori srpski, muca srbijanski, oteže vojvođanski, breče i bez padeži leleče k'o taze Vranjanac, iječe k'o užički ero.On pripada u ono društvo koje,Miloše,samo možeš da sanjaš, pa kao svi revnosni Srbi od zavisti bi da Ga pljunu, jer ON spada u 5753 rođaka kraljice Elizabete II a u liniji nasleđa britanske krune je na 106.mestu, ispred Karla von Habsburga, Marije Vladimirovne Romanov ili Luja Alfonsa XX de Burbon. Pre nego li Ga pljunu treba da se blago naklone.

Јеврем

22.07.2015. 22:22

Код нас није обичај да син добије име живог оца. Зар то СПЦ одобрава?

Moja malenkost

22.07.2015. 23:18

@Јеврем - U kraljevskim porodicama u Evropi je obicaj da se ista imena koriste kroz generacije. To su prihvatili i Karadjordjevici. Ne vidim kakve to ima veze sa crkvom? Nije crkva zaduzena da suflira kako ce imena da se daju itd. Crkva ima svoje funkcije ali regulisanje imena u 21 veku nije jedna od tih funkcija. Nije valjda sad antihriscanski dati sinu ocevo ime? Gde to pise u bibliji Jevreme?

mitar

23.07.2015. 08:20

@Јеврем - Naravno da je dozvoljeno. U našm narodu (Srpskom) bar u krajevima Republike Srpske, postoji vjerovanje da ukoliko prvo dijete premine malo, ili se rodi mrtvo, drugome se daje ime oca ili ime Vuk. Moj komšija nosi ime svoga oca, jer je njegovoj majci prvo dijete preminulo jako malo.

СМОКИ

23.07.2015. 08:41

@Јеврем - Да ли СПЦ одобрава ценовник својих услуга и по ком то праву? А постоји. Рецимо један погреб са свештеником кошта измедју 10 и 15 хиљада динара. ЗАШТО?

Dragan

23.07.2015. 12:35

@Јеврем - Moj svestenik za dobar baksis spreman je da ako treba promeni datum i Bozica i slave Sveti Nikola.

Ненад УЕ

23.07.2015. 00:36

Како ли ће да се споразумевају? Ако овај прича србски ко његов ћаћа, мораће да причају рукама.

Ненад УЕ

24.07.2015. 00:51

@Ненад УЕ - Вуков рeчник је штaмпaн кao “србски”. Правилније је рећи срб(корен имена народа)ски, него срп(пољопривредни алат)ски.

Milenica

25.07.2015. 20:17

@Ненад УЕ - Nenade, Vukov rečnik u izvornom obliku,(odnosno Vukov rječnik, jer je pisan ijekavskim narečjem) sadrži mnoštvo reči preostalih iz slavjano-serbskog jezika, nastalog iz mešavine slovenskih jezika (prevashodno ruskog i srpskog, uz značajan upliv crkvenoslovenskog).Vuk je nastojao da taj rogobatni jezik standardizuje i izopšti neke glomazne i nepotrebne konstrukcije, imajući pritom za osnovu prostonarodni govor , preciznije istočno-hercegovački dijalekt.

Milenica

25.07.2015. 20:23

@Ненад УЕ - Jezik je živa materija, koja se neprestano preobražava, evoluira i prilagođava se okolnostima i vremenskim tokovima!Tako se i srpski jezik menjao kroz vekove, sigurno da nije odmah postao ovakvim kakav je u današnje vreme.Ukoliko se niste šalili, Vaš komentar pokazuje zabrinavauće neznanje!Postepeno je došlo do promena u strukturi jezika, koje su uslovile pojavu jednačenja suglasnika po zvučnosti ispred određenih slova, te je zvučno b zamenilo bezvučno p, nema to nikakve veze sa srpom!

Ненад УЕ

27.07.2015. 01:09

@Ненад УЕ - Примeр сa извeдeницaмa oд рeчи грб. Придeв oд њeгa je грбски, a нe грпски. Зaштo тy ниje примeњeнo прaвилo o jeднaчeњy пo звyчнoсти? Пoгoтoвo штo je ГРБ влaститa имeницa. Дрyгo прaвилo кaжe дa кaдa je влaститa имeницa кoрeн извeдeнe рeчи, oндa сe oнa зaдржaвa y oригинaлнoм oбликy, тj. нe мeњa сe, y извeдeнoj рeчи, кao штo сy Србкињa, Србствo, србски извeдeнe рeчи oд имeнa (влaститe имeницe) Срб.”

ja sam

06.10.2015. 00:18

@Ненад УЕ - "Grb" je zajednicka, a ne vlastita imenica. Ili Vi mozda Nenade poznajete nekog coveka kome je ime Grb?

Ika

23.07.2015. 02:10

Super, baš su mladi i lepi i nek ih ljubav čuva, fala Bogu nešto normalno i pozitivno, a ljubomornima i zavidljivima nek Bog da da i oni dožive da budu voljeni i da vole i da shvate kolika je velika šteta za sve a za njih prvo negativne misli i zavidljive niske strasti. Neka se dešavaju lepe stvari i ljubavi a ne vulgarizam i pink primitivizam, ljubav a ne bludilo. Čestitam im od srca i želim da uspeju u svim namerama. Živeo Kralj !

Pedja86SRB

23.07.2015. 06:31

Pa rec je o dinastiji,zato i imamo Petra I,Petra II...kad se dete u dinastiji dobije ime dobije ime po dedi

Detektiv Kokni Kol

23.07.2015. 12:31

... sto implicira da mlada Dunja razume engleski jezik ... sto razume se implicira da ce Kusta imati vise debila u familiji nego sto je imao roma u filmu Dom za vesanje ... sto implicira da treba da mu uputim izraze saucesca.