Ван Гог: Снимићемо спот за сваку песму са новог албума

Taнјуг

16. 12. 2014. у 23:03

Ван Гог: Снимићемо спот за сваку песму са новог албума
Бенд ових дана снима спот у Врњачкој Бањи, за песму "Вилине воде"

ВРЊАЧКА БАЊА - Један од напознатијих српских бендова на музичкој сцени Ван Гог ових дана снима спот у Врњачкој Бањи, за песму "Вилине воде".

Звонимир Ђукић - Ђуле, фронтмен Ван Гога, каже да су пре годину дана када је изашао албум, обећали поштоваоцима њихове музике, да ће екранизовати спотом сваку песму са албума "Неумерен у свему".

"Ово је пети спот по реду који снимамо. У питању је једна бајковита радња. Овога пута смо шансу дали младим људима који до сада нису радили ни један спот и којима је ово први рад. Врло су талентовани и ентузијасти су", рекао је Ђуле, нагласивши да је ово први спот од укупно 80 које су до сада снимили, да ради једна потпуно млада екипа.

Кадрови за спот "Вилине воде" снимани су у Замку "Белимарковић" у Врњачкој Бањи, као и на Гочу, али спот ће садржати и још пар локација Врњачке Бање.

"Врњачка Бања је мој град и јесте мој избор. Али нажалост, спот је форма која више ни једну телевизију не занима, што је тужно. Ово више радимо да би одржали да се ватра у огњишту не угаси, него да се препустимо тој некој колотечини, и да кажемо "ето, не вреди, дижемо руке". Имамо и ту могућност, али смо се ње одрекли", каже Ђуле из Ван Гога.

Група "Ван Гог" је добитник овогодишње престижне награде "2014 MTV Europe Music Awards" у категорији најбољег регионалног извођача. То је други пут да су проглашени за најбољег извођача у региону, а исто признање су добили 2007. године.

"Награда дође као ветар у једра. Како 2007. тако и ове године. Не доноси никакав новац, а ставља ти пуно тога у обавезу, да на следећем албуму и турнеји будеш другачији од претходних, да се стилски мењаш и да кроз тај креативни процес идеш незаустављиво", прича Ђуле.

За албум "Неумерен у свему", Ђуле каже да ће се видети како ће га публика прихватити, и да не воли да даје "прогнозе".

"Препустимо се и урадимо оно што хоћемо. То је као спуст чамцем низ реку, неки адренилнски рафтинг којим се ми бавимо. Прогнозе не дајемо, али дајемо себе максимално и предано, како на албуму тако и на сету, као што је овај у Врњачкој Бањи, где снимамо спот за песму "Вилине воде", каже Ђуле.

Иначе, овај спот ће уједно бити и најава другог дела "Unplugged турнеје", и то по први пут у каријери групе "Ван Гог".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације