Руска црква против Сауроновог ока

Танјуг

09. 12. 2014. у 18:48

Руска црква против Сауроновог ока
Руска православна црква успротивила се намери групе уметника да на једном од облакореда у Москви постави светлосну инсталацију у облику "свевидећег" ока

МОСКВА - Руска православна црква успротивила се данас намери групе уметника да на једном од облакореда у Москви постави светлосну инсталацију у облику "свевидећег" ока злокобног чаробњака Саурона, из чувене Толкинове епопеје о Хобитима.

Џиновско око, високо 10 метара са 3Д лајт шоуом, требало би да засија у четвртак увече са 21. спрата облакодера у оквиру пословног центра Moscow city, поводом премијере последњег дела филмске трилогије "Хобит", у режији Питера Џексона.

Према причи, Сауроново је огромно око у пламену које омогућује мрачном господару да види сваког ко понесе "јединствени прстен".

За руску цркву, међутим, то је "ђавољи симбол".

"Такав симбол тријумфа зла подиже се над градом да би постао практично највећи објекат у граду. Да ли је то добро или лоше? Бојим се да ће пре бити ово друго. Немојте се изненадити ако се после тога нешто лоше деси у граду", упозорио је у емисији на радију Говорит Москва представник руске цркве, протојереј Всеволод Чаплин, преноси АФП.Сауроново око би требало да остане упаљено седам сати, саопштила је компанија "Халс Девелопмент" која је власник облакодера, наводећи да је инсталација дело групе руских дизајнера под називом "Свећеније" који су велики фанови Толкинове фантастичне епопеје и Џексонових филмова.

"Хобит: Битка пет армија" последњи је део троделне филмске адаптације Толкинових романа, у којем главну улогу Билба Багинса тумачи британски глумац Мартин Фримен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Јабре

09.12.2014. 19:45

Па то и није за у град јел треба децу да плаши а одрасле да прави депресивне јер је ружно.

Aljosa

09.12.2014. 20:16

Svevideceg oka nije smislio pisac Hobita. To potice iz satanske kulture! Moze te je naci i po masonskim ložama u Srbiji! One iste masone koje Novosti nekad ne prekidno pomovisu.

Неимар

10.12.2014. 07:05

@Aljosa - А ти си прави пример српске културе и писмености. Сада су ти и Масони криви због перформанса љубитеља Толкинове епске фантастике у Москви. И сада је ”нормално” да си ти представник Србије, а владика Николај Велимировић, Бранислав Нушић, војвода Живојин Мишић, краљ Александар Карађорђевић су срамота и Масони ? Е мој Аљоша...

Философ

10.12.2014. 11:58

@Aljosa - Ти брани своје, поштовани слободни неимаре, а ми ћемо бранити своје. Владика Николај није био масон, а то што присвајате једног духоносног оца Цркве себи својствено је вашем инспиратору и оцу који је "лажа и отац лажи". Сам владика Николај убедио је краља Александра да напусти масонерију, о чему постоје докази, и одмах након тога, краљ је био убијен у Марсеју, од истих оних зликоваца који ће српску крв проливати у, и након II рата. Масонство је издаја Православља, па се и спира мученичком крвљу.

Sale

10.12.2014. 14:43

@Aljosa - Ti i tebi slicni masoni nizeg stepena u sustini i nemate pojma sta se desava na visocijim ljestvicama piramide,tako da vam ne treba mnogo ni zameriti!Samo mi je zao sto izgubiste dusu zarad obicne hartije!

videla svetlo pa navratila

10.12.2014. 00:58

pranoja eskalira. i s jedne i s druge strane. svako vidi ono sto mu je u srcu. cemu davati energiju necemu ako se misli da je zlo.i cemu davati necemu drugome ako si na drugoj strani. duhovnost bez duha.zlo bez inteligencije. tako da mu hobit dodje potpuno prirodna stvar.

videla svetlo pa navratila

10.12.2014. 01:02

p.s.svevidece oko niti je satanskog porekla,niti mu je izvor u masonskim lozama.nego,sta mislite da jevreji budu krivi za sve :))

Змајевић

10.12.2014. 11:54

Сваки шунд треба забранити. Сва Токкинова дела су шунд. Филмови снимани по њима су шунд. Не треба повлађивати ниским страстима.